Wednesday, February 19, 2014

ASAL USUL ORANG MELAYU- menurut PARA ULAMA HAKIKAT -dan HERITAGE MELAYU BERIMAN....


Siapakah “Members of Royal Families” yang mendapat Darjah DKA dari Sultan Perak?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Mengasihani :
Bersempena dengan sambutan Jubli Perak ke-25 yang lalu, Sultan Azlan Shah telah berkenan mengurniakan satu Pingat Darjah Kebesaran DKA (Degree Of Kinship to the Azlani’s Award).
Siapakah gerangannya orang itu? Mengapakah orang itu tidak hadir? Orang itu yang berada jauh,dari Kepulauan Cyprus,berdekatan dengan Turki telah menghantar anaknya sendiri untuk menerima pengiktirafan itu iaitu Encik Baha’uddin Adil.
Apakah hubungan istimewa antara Sultan Azlan Shah dengan bapa kepada Encik Baha’uddin Adil iaitu Sheikh Muhammad Nazim Adil Al Qubrusi Al-Haqqani?
.
Apakah hubungan istimewa dan kerohanian antara Sultan Azlan dan anakanda baginda dengan Sheikh Nazim ini?
Siapakah Sheikh Nazim ini dan apa kaitannya dengan Raja Ashman anakanda Sultan azlan dan Sultan Brunai ?
Sila lihat betul betul apa yang dititahkan oleh Raja Muda Perak iaitu Raja Dr Nazrin
Apa Pesanan dan kata Sheikh Nazim tentang Perang dunia ke-3
Apakah hubungan antara Kesultanan Turki dan Kesultanan Melayu?
Apakah hubungan antara kebangkitan akhir zaman,Al-Mahdi dan Bangsa Melayu Nusantara dari Timur ?
Wahai Melayu-islam…bersatulah….lupakanlah segala sengketa…Kita sudah tidak punya banyak masa!
Al Mahdi TIDAK AKAN muncul dari bangsa Pathan/Pashtun seperti yang di war-war kan dalam youtube .
Bangsa manakah yang dikatakan “Great Nation” ? .Pada pendapat saya mereka bukan bangsa Pashtun/Pathan. Bangsa yang digelar the “Great Nation” yang akan mengibarkan Bendera Hitam dari Timur itu ialah Bangsa Melayu-Islam dari Nusantara.!!!
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Artikel dibawah adalah pendapat peribadi tuan punya blog tersebut iaitu Kumanddie.Pendapat beliau boleh kita baca dan masing-masing boleh membuat pertimbangan sendiri!
Tulis beliau berikutnya…..
“Sebenarnya sebelum perlantikan Imam Mahdi, pada tanggal 10 Ramadan, terdapat 2 gerhana , iaitu gerhana matahari dan gerhana bulan berlaku serentak. Kejadian tersebut tidak pernah berlaku sebelum ini dan tidak akan berlaku lagi selepas itu. Jadi saudara-saudari boleh tunggu satu meteor besar (atau planet) yang akan menutupi bumi dan bulan nanti. Selepas itu baru ada satu suara di Masjid Nabawi yang akan melantik Imam Mahdi.
Mungkin masanya sudah dekat. Yang penting semua jemaah Islamiah dan umat Islam boleh bersatu ketika perlantikan tersebut. Nabi Muhammad saw kata Imam Mahdi berpakaian seperti Bani Israel (yakni sama dengan pakaian Nabi Isa as). Apa yang saya maksudkan dengan pakaian Bani Israel ialah pakaian orang Patan dan Pashtun. Orang kita cakap “kurta”.
Orang Patan dan Pashtun adalah dari keturunan Bani Israel (dari puak Nabi Yusuf a.s.). Selain kurta, Nabi Muhammad s.a.w. juga pernah bersabda bahawa Nabi Isa a.s. pakai serban yg mempunyai 2 ekor (mafhum). Jadi 2 ekor di belakang serban adalah pakaian rasmi bagi Bani Israel.Mengikut kitab Yahudi tua (Book of Mormon), sebahagian daripada Melayu Semenanjung (termasuk Selatan Thai) juga adalah dari keturunan Bani Israel , iaitu dari kumpulan Lehi (iaitu terus dari Manasseh , iaitu anak kepada Nabi Yusuf a.s. . Nabi Yusuf ada 2 orang anak sahaja, iaitu Manasseh dan Ephraim).
Mengikut DNA yang dilakukan kepada 86 lelaki Melayu oleh seorang Professor perempuan di UKM baru-baru ini, terdapat 27% variant Mediterranean dalam darah DNA Melayu. Dalam kamus sains, DNA Mediterranean adalah dari bangsa Bani Israel.
Nak periksa betul atau tidak benda nie. Kita kena periksa persamaan antara budaya Melayu dengan budaya Bani Israel:
Pertama adalah gendang. Dalam hadis sahih, ketika Nabi s.a.w. bermesyuarat bagaimana hendak panggil orang sembahyang ketika masuk waktu, salah satu cadangan daripada sahabat r.a. adalah dengan menggunakan gendang. Nabi s.a.w. sabda gendang adalah budaya Bani Israel. Di dalam dunia ini, gendang hanya digunakan di masjid-masjid di Afghanistan, Pakistan dan Malaysia. Tempat lain tidak ada. Jadi ini semua adalah tempat Bani Israel. Di Eropah pun, synagogue Yahudi tidak pakai gendang. Jadi yang benar-benar amal budaya Bani Israel adalah Afghanistan, Pakistan dan Malaysia.
Kedua adalah songkok. Songkok digunakan oleh Yahudi secara meluas di Eropah. Begitu juga di Russia, Azerbaijan dan Armenia. Ini semua adalah tempat Yahudi. Di Afghanistan, Pakistan dan Malaysia, umat Islam memakai songkok. Sebenarnya, songkok hanya dipakai oleh kumpulan Bani Israel sahaja.
Ketiga adalah serban 2 ekor. Cuba kita lihat tengkolok dan dasta. Tengkolok adalah ringkasan daripada serban Bani Israel yang mempunyai 2 ekor. Ini berdasarkan kpd serban Nabi Isa a.s. [ lihat semutar orang melayu kelantan ]
Keempat adalah nama tempat. Di NS terdapat satu kawasan bernama Juasseh. Yahudi memanggil Nabi Yusuf a.s. sebagai Jusuf , manakala anaknya bernama Manasseh, yang diringkaskan sebagai Asseh. Jadilah Juasseh. Jadi mungkin ini adalah keturunan sebahagian Melayu Semenanjung. Selain dari itu, dalam kitab Yahudi tua, terdapat perkataan Moron (Maran) dan lain-lain bandar yg hampir serupa bunyinya.
Kelima adalah nama surau. Terdapat di setengah tempat, surau 2 tingkat yg mempunyai madrasah di bawah, dipanggil sebagai Menesah. Jadi Menesah diambil daripada keturunan sebahagian Melayu iaitu Manasseh (anak Nabi Yusuf a.s.).
Keenam. Sekiranya sebahagian Melayu adalah dari keturunan Nabi Yusuf a.s., jadi mesti ada Melayu yang cantik dan tampan. Saya pernah pergi UK. Orang sana cakap Melayu adalah manusia yg paling cantik di dunia. Begitu juga di Australia, 10 tahun dahulu expat Australia cakap Melayu adalah wanita yg paling cantik di dunia. Saya sendiri sudah buat perbandingan, secara peribadi wanita tercantik adalah dari negara Venezuela, Italy , Palestin dan Jordan. Namun setelah saya buat perbandingan, sesetengah wanita Melayu jauh lebih cantik dpd mereka semua. Jadi mungkin terdapat gene Nabi Yusuf a.s. dalam darah sesetengah Melayu. Kerana Nabi Yusuf a.s. adalah manusia yg paling tampan dalam sejarah manusia. Kita boleh lihat ramai wanita cantik di Pasir Mas, Taiping, Seremban dan Kuantan.
Ketujuh adalah baju Melayu. Sekali tengok baju Melayu adalah seakan-akan kurta yg telah dipendekkan. Namun begitu, tujuan saya tulis ini adalah untuk menunjukkan bahawa yg dikatakan sebagai tentera Imam Mahdi adalah dari kalangan Bani Israel, iaitu seramai 70,000 orang. Mungkin terdapat sedikit Melayu dalam barisan tersebut. Sementara dalam kitab Yahudi tua pula, golongan Manasseh bakal sembelih Yahudi jahat di Palestin kelak.Wallahu’alam….
Sekarang saya ingin menghuraikan tentang cerita api masyriq ketika munculnya Imam Mahdi.Kalau Isyraq bermaksud, kedudukan matahari di atas bumi setinggi 2 galah. Maka api masyriq mungkin bermaksud BOM NUKLEAR. Jadi kalau berpandu kepada hadis, maka Iran dan Iraq bakal di bom nuklear selama 3 hari. Ini menyebabkan angin radio aktif berwarna hitam akan bertiup dan bakal membunuh ramai umat manusia. Sungai Furat di Iraq akan naik mungkin disebabkan empangan hidroelektrik pecah ketika berlaku peperangan.Tentera Amerika mungkin menggunakan Turki sebagai base. Setelah mereka mengebom Iraq dan Iran, maka tentera Amerika terus mara dan menakluki Arab Saudi pula. Ketika itu, Arab Saudi sedang mengalami masalah dalaman , iaitu putera-putera Raja sedang berebut harta.
Setelah Iran dan Iraq dibom nuklear. Amerika mengawal 2 negara , iaitu Turki dan Arab Saudi. Ketika ini barulah Imam Mahdi muncul. Tentera Imam Mahdi tidak bersenjata. Tetapi sejumlah 3,000 atau 6,000 malaikat (kalau tak silap) akan membantu tentera tersebut. Tentera Amerika akan tewas di Arab Saudi dan Turki. Israel juga akan lenyap.
Jumlah tentera Imam Mahdi adalah seramai 70,000 orang. Kebanyakannya adalah dari Pakistan dan Malaysia. Kenapa saya kata 2 negara tersebut. Ini berpandu kepada hadis bahawa ramai di kalangan tentera Imam Mahdi adalah dari keturunan Bani Ishaq. Kalau dilihat kepada salasilah keturununan, maka Patan/Pashtun adalah dari keturunan Nabi Yusuf a.s. Sebab itulah Russia dan Amerika menyerang Afghanistan. Mengikut kitab Yahudi, satu lost tribe Bani Israel (yang mendapat petunjuk ILAHI, iaitu beragama Islam) akan membunuh Yahudi jahat di Palestin.
Daripada 12 puak Bani Israel, keturunan Nabi Yusuf a.s. sahaja yang hilang daripada rekod Yahudi. Di dalam kitab Yahudi tua pula, golongan Manasseh (anak kepada Nabi Yusuf a.s.) bakal sembelih Yahudi jahat di Palestin. Setelah Yahudi membuat pencarian, terdapat banyak puak golongan Manasseh di sebelah timur. Antaranya, Afghanistan , Pakistan Utara (Patan/Pashtun), sedikit India, sedikit Myanmar, sedikit China, sedikit Jepun, sedikit Filipina, sedikit Western Samoa, sedikit Tonga, sedikit Ecuador , sedikit Madagascar dan sedikit Hawaii. Namun begitu kesemua mereka tahu tentang asal-usul mereka (bercanggahan dengan prinsip lost tribe). Termasuk di Afghanistan dan Pakistan Utara juga (namun yang beragama Islam cuma di Afghanistan dan Pakistan Utara – sebab itu mereka diserang oleh pemimipin Yahudi Amerika dan Russia). 4 tahun lalu (kalau tak silap), seorang Professor di USA bernama Ralph Olssen telah membuat hypothesis baru. Pada mulanya Yahudi sangka, Red Indian Amerika adalah ibu bagi segala Manasseh. Tetapi kesemua keputusan DNA adalah negatif.
Kemudian Prof Ralph Olssen kaji secara mendalam tentang Book of Mormon dan membuat kajian DNA sekali. Keputusan beliau adalah, ibu bagi segala keturunan Manasseh adalah orang-orang Melayu di Semenanjung Tanah Melayu.
Untuk menguatkan lagi cerita, tidak ada seorang Melayu pun yang tahu mengenai salasilah keturunan Bani Israel mereka. Jadi kalau berpandu kepada kitab Yahudi tua bahwa lost tribe dari kalangan Manasseh (anak Nabi Yusuf a.s.) yang bakal berada di barisan hadapan tentera Imam Mahdi dan bakal sembelih orang-orang Yahudi di Palestin dan bakal juga memadamkan Israel daripada peta dunia adalah terdiri daripada orang-orang Melayu. Ini tidak bercanggahan dengan mana-mana hadis mengenai Imam Mahdi.
Jadi, bagi pendapat saya, 70,000 tentera Imam Mahdi adalah terdiri daripada orang-orang Pakistan (termasuk Afghanistan) dan Malaysia (termasuk Selatan Thai). Namun yang berada di barisan hadapan adalah orang-orang Melayu.
Satu lagi cerita , setelah kewafatan Imam Mahdi, Nabi Isa a.s. bakal melantik seorang lagi Khalifah Islam. Nama beliau adalah Muqat. Pada pendapat saya, tidak ada orang Arab yang bernama Muqat. Yang paling hampir adalah Megat. Jadi kalau Imam Mahdi bakal memerintah dunia Islam selama 19 tahun, jadi Megat pula bakal memerintah dunia Islam selama 70 tahun selepas itu.
Saya nak tambah sikit. Di alam Melayu ini, bukan puak Nabi Yusof a.s. (Ganu kite cakap Jusoh , mungkin pakai loghat Bani Israel) saje yang ada di sini. Bahkan ada satu lagi puak Bani Israel yang wujud, iaitu Jawi. Mengikut cakap orang tua-tua, semasa kerajaan Champa, telah wujud satu lagi puak Nabi Ibrahim a.s. yang bernama Jawi (Levi). Ketika itu mana-mana orang Melayu yang menganut agama Nabi Ibrahim a.s. digelar sebagai “masuk Jawi”. Jadi mereka ini dikenakan berkhatan sebagai tanda kemasukan ke agama Nabi Ibrahim a.s. . Levi adalah salah seorang anak kepada Nabi Yaakob a.s., sama macam Nabi Yusof a.s. . Levi merupakan ketua kepada seluruh Ulama’ agama Nabi Ibrahim a.s. di kalangan Bani Israel ketika itu.
Perlu diingat , puak Manasseh yang datang ke Semenanjung Tanah Melayu pada 600 BC bukannya beragama Nabi Musa a.s. . Bahkan mereka adalah beragama Nabi Ibrahim a.s. juga, sama macam keturunan Jawi (Levi) yang berada di Champa sebelum itu. Ini kerana Book of Mormon adalah kitab tentang agama Nabi Ibrahim a.s. dan bukannya agama Nabi Musa a.s. . Sesetengah orang-orang tua mengatakan bahawa kaum Jawi adalah bangsa Jawa sekarang. Kalau dilihat dari segi air muka, mungkin ada kebenarannya. Namun begitu tiada ujian DNA pernah dilakukan bagi tujuan pengesahan. Namun, sekiranya dakwaan ini benar, maka Jawa akan berada di barisan tengah di dalam pasukan tentera Imam Mahdi. Jadi ini tidak bersalahan dengan hadis Nabi s.a.w. bahawa , tentera Imam Mahdi adalah di kalangan Bani Ishak.
Satu lagi, mengikut saintis, satu planet bernama Nibiru, akan muncul pada tahun 2012. Mungkin planet ini yang menyebabkan terjadi 2 gerhana serentak pada awal Ramadan .
Sebenarnya , saya hendak tambah sedikit cerita tentang Jawi. Pemahaman Arab tentang Bani Jawi yang merujuk kepada Melayu adalah sedikit tersasar. Di alam Melayu , Jawi merujuk kepada agama Nabi Ibrahim a.s.. Bani Jawi yang menjadi rujukan Arab sebenarnya bermaksud keturunan Keturah.
Siapakah Keturah???
Keturah adalah isteri ketiga Nabi Ibrahim a.s. . Setelah kewafatan Sarah, Nabi Ishak a.s. telah merayu Nabi Ibrahim a.s. untuk berkahwin dengan ibu angkat beliau dari kerajaan Champa. Akhirnya Nabi Ibrahim a.s. bersetuju dan berkahwin dengan Keturah dan telah dikurniakan ALLAH 6 orang anak.
Nama anak-anak Keturah adalah Zimran, Jokshan, Medan, Midian, Ishbak dan Shuah
Anak-anak mereka inilah menjadi pengasas kepada bangsa Melayu. Melayu diambil dari perkataan Mala (nama bangsa asas Keturah iaitu Mala/Mon) , dan sementara Yur pula diambil dari nama tempat asal-usul Nabi Ibrahim a.s. , iaitu berhampiran dengan kota Babylon.
Bukan itu sahaja, keturunan Keturah inilah yang ramai tinggal di Tanah Melayu, Sumatera, Jawa, Borneo, Sulawesi dan Mindanao. Kesemua tempat ini merupakan tempat yang mempunyai tulisan purba yang diadaptasi dari tulisan Yahudi tua. Tulisan Rencong adalah tulisan rasmi Melayu. Jawa dan Bugis juga mempunyai tulisan yang hampir serupa.
Agama rasmi Melayu adalah agama Jawi. Agama Jawi adalah agama Nabi Ibrahim a.s.. Jawi sebenarnya adalah Levi, iaitu anak kepada Nabi Yaakob a.s. . Levi merupakan ketua Ulama dan ketua Rahib bagi agama Nabi Ibrahim a.s. di kalangan Bani Israel.
Keturah bukanlah Melayu. Walaupun beliau melahirkan bangsa Melayu, Keturah adalah daripada bangsa Mala/Mon . Sekiranya kita lihat orang-orang asli seperti Mahmeri dan Jakun, bahasa mereka adalah diambil dari bahasa Mala/Mon. Semua bangsa seperti Mahmeri, Jakun, Iban, Kadazan, Melanau, Bajau, dan seumpamanya adalah merupakan bangsa asal Mala/Mon. DNA bagi bangsa ini adalah 01m-19a .Jika kita lihat DNA Melayu Kedah dan Iban, kedua-dua mereka mempunyai persamaan. Tetapi kenapa Melayu Kedah lebih bijak dan segak, ini adalah kerana mereka daripada keturunan Nabi Ibrahim a.s. dan Keturah. Begitu juga Melayu Selangor dan Mahmeri. Kedua-dua puak ini mempunyai DNA yang serupa. Namun Melayu Selangor jauh lebih bijak dan segak daripada Mahmeri. Punca perbezaan adalah daripada genetik Nabi Ibrahim a.s. .Namun Mala/Mon bukanlah bangsa asal. Mala/Mon adalah daripada bangsa Scythia. Scythia merupakan bangsa asas kepada semua puak Eskimo, asli Yunan, asli Dai, asli Taiwan, Lembah Mekong, Tanah Melayu, Borneo, Sumatera, Jawa, Sulawesi , Filipina, Pasifik , Madagascar dan Amerika Latin.Scythia merupakan sebuah bangsa nomad berkerajaan yang berasal daripada Asia Tengah berhampiran dengan Laut Hitam.
Kaitan antara Melayu dengan Scythia telah dirumus oleh seorang Arkeologist Eropah di sekitar tahun 1830an lagi (lama tu). Maka , ada kemungkinan Scythia merupakan bangsa asal daripada Nabi Adam a.s. Ini kerana Nabi Adam a.s. mempunyai 22 pasang anak , atau bermaksud 22 bangsa asas (kalau tak silap saya). Jadi Nabi Adam a.s. telah ajarkan 22 jenis bahasa kepada kesemua 44 orang anak beliau, berdasarkan kepada jenis bangsa tersebut.Jadi , apa yang saya hendak tegaskan disini ialah yang disabdakan oleh Nabi Muhammad s.a.w. berkenaan Bani Ishak yang menjadi tentera Imam Mahdi adalah merupakan anak-anak Keturah (orang Islam Asia Tenggara), dan juga Bani Israel yang beragama Islam (mungkin keturunan Nabi Yusuf a.s. iaitu dari Afghanistan, Pakistan dan Tanah Melayu).
Jika kita lihat hadis Nabi s.a.w., maka kita akan dapati cerita akhir zaman hanya berkisar di kalangan keturunan Nabi Ibrahim a.s. . Persoalan sekarang adalah kenapa ALLAH melantik tentera Imam Mahdi di kalangan Bani Ishak???Ini adalah kerana sewaktu dunia akhir zaman, keturunan Nabi Ibrahim a.s. di pandang hina malah disamakan dengan Iblis laknatullah alaihi , terutama sekali di sebelah Bani Israel. Contohnya adalah Dajjal laknatullah alaihi, Yahudi jahat, Freemason, Illuminati, dan sebagainya. Ini semua telah memburukkan nama baik Nabi Ibrahim a.s. .
Namun begitu di dalam al-Quran , ada terpampang tentang doa khusus Nabi Ibrahim a.s. untuk keturunannya , iaitu beliau meminta ALLAH menjadikan keturunan Nabi Ibrahim a.s. sebagai golongan yang mendirikan sembahyang , terus-menerus sehingga Hari Kiamat. Jadi kemunculan tentera Imam Mahdi adalah untuk memadamkan salah faham tentang keturunan Nabi Ibrahim a.s., yakni di kalangan Bani Israel. Mungkin ALLAH ingin menunjukkan kepada hambaNYA bahawa ada keturunan Bani Ishak (termasuk Bani Israel) yang terus-menerus mendapat hidayat daripada ALLAH SWT.
Ada sesetengah ulama ada mengatakan terdapat lebih 60 buah kubur Sahabat Nabi s.a.w. yang tertanam di kawasan Malaysia-Indonesia. Maksudnya kita masih belum putus daripada hidayat ALLAH sejak zaman Nabi Ibrahim a.s. lagi. Begitu juga Pakistan dan Afghanistan masih belum putus daripada hidayat ALLAH sejak zaman Bani Israel lagi. Mereka juga menganut agama Islam sejak zaman awal Islam lagi.
Untuk menguatkan lagi hubungan antara Bani Ishak dengan anak-anak Keturah , cuba baca kitab Yahudi tua ini :
Genesis 25:1-9
“Then again Abraham took a wife, and her name was Keturah. And she bare him Zimran, and Jokshan, and Medan, and Midian, and Ishbak, and Shuah. And Jokshan begat Sheba, and Dedan. And the sons of Dedan were Asshurim, and Letushim, and Leummim. And the sons of Midian; Ephah, and Epher, and Hanoch, and Abidah, and Eldaah. All these were the children of Keturah. And Abraham gave all that he had unto Isaac. But unto the sons of the concubines, which Abraham had, Abraham gave gifts, and sent them away from Isaac his son, while he yet lived, eastward, unto the east country. And these are the days of the years of Abraham’s life which he lived, an hundred threescore and fifteen years. Then Abraham gave up the ghost, and died in a good old age, an old man, and full of years; and was gathered to his people. And his sons Isaac and Ishmael buried him in the cave of Machpelah”
Sebelum wafat, Nabi Ibrahim a.s. telah memberi semua anak-anak beliau melalui perkongsian hidup bersama Keturah kepada Nabi Ishak a.s. . Ini membuktikan bahawa yang dikatakan oleh Nabi Muhammad s.a.w. bahawa tentera Imam Mahdi adalah dikalangan Bani Ishak adalah umat Islam di kalangan Bani Israel dan anak-anak Keturah Yakni Afghanistan, Pakistan, Melayu dan Nusantara.
Pasal nasab Rasulullah s.a.w., kebanyakan nasab keturunan Nabi Muhamad s.a.w. adalah daripada Ali Zainal Abidin , iaitu anak kepada Saidina Hussein r.a. . Keturunan Ali Zainal Abidin merupakan yang ramai sekali di nusantara. Ini termasuk Raja Aceh, Sultan Pahang, Raja Lama Terengganu, Raja Lama Johor, Wali Songo, Sultan Banten, Sultan Cirebon, Sayyid dari Hadramaut, Sharif dari Hadramaut, Sheikh, Syed, Raden, Habib, Wan (Pahang), Wan (Terengganu), Megat, Meor, Tengku (Johor), Tengku (Pahang), Tengku (Terengganu), dan seumpamanya. Walaupun mereka juga keturunan pendakwah., namun ini semua bukan keturunan yang dimaksudkan oleh Rasulullah s.a.w. yang bakal menjadi Imam Mahdi.
Yang bakal menjadi Imam Mahdi mestilah daripada keturunan Saidina Hasan r.a. . Setelah saya meneliti, maka keturunan Saidina Hasan r.a. adalah daripada Ali Nurul Alam, iaitu bangsawan Majapahit yang mentadbir Kelantan Lama. Keturunan tersebut adalah terdiri daripada Wan (kedua-dua Wan di Kelantan dan Wan di Acheh), Nik, Long dan Pangeran (Brunei). Inilah keturunan pendakwah yang ada kemungkinan merupakan gene yang dipunyai oleh Imam Mahdi.
Satu perkara yang perlu diingat, Imam Mahdi tidak pernah mengaku bahawa beliau adalah bakal Imam Mahdi. Hanya Umat Islam yang akan mencari beliau. Mengenai Pemuda Bani Tamim pula, mana-mana Jemaah Islam yang berkiblatkan kepada keluarga Saidina Abu Bakar r.a. ketika waktu ini, pemimpin mereka sebenarnya adalah Pemuda Bani Tamim yang dimaksudkan oleh Nabi s.a.w.. Tanda-tanda Pemuda ini ialah, sekiranya beliau hendak buat satu perhimpunan, maka jumlah Umat Islam yang hadir akan mencecah jutaan orang dari seluruh pelusuk dunia. Ini termasuk dari negara-negara yang tidak popular seperti Nicaragua, Botswana, dan seumpamanya. Saya kira , saya tidak perlu hurai secara detail tentang perkara ini. Anda semua boleh periksa di masjid masing-masing.
Saya ingin huraikan sedikit kenapa saya kata Imam Mahdi mungkin orang di sebelah sini.
Pertamanya , mengikut tertib ALLAH, sekiranya orang yang mulia hendak dibangkitkan, maka keturunannya mestilah di kalangan pendakwah. Sekiranya kita lihat sekarang, keturunan Nabi s.a.w. yang ada di Tanah Arab bukanlah terdiri daripada keturunan pendakwah. Jadi kalau ALLAH hendak membangkitkan manusia mulia, ianya mestilah seorang daripada darah pendakwah. Jadi ahlul bait yang berada di luar Tanah Arab yang sepatutnya menjadi keutamaan di sisi ALLAH. (Namun ini hanyalah pandangan saya yg hina sahaja).
Kedua , mengikut hadis, pengikut Imam Mahdi adalah di kalangan Bani Ishak. Jadi terdapat dua golongan sahaja dalam kategori ini. Iaitu Bani Israel Muslim dan anak-anak Keturah. Setelah disiasat, hanya puak Nabi Yusuf a.s. sahaja yang dikatakan Bani Israel yang mendapat hidayat untuk menjadi Umat Islam. Mereka adalah Afghanistan, Pakistan dan Tanah Melayu.
Ketiga, yang dikatakan sebagai anak-anak Keturah adalah orang-orang Nusantara iaitu, Malaysia, Indonesia, Filipina, Singapura, Thailand, Brunei dan seumpamanya. Jadi maksudnya , Imam Mahdi mestilah menguasai bahasa Melayu, bahasa Urdu, bahasa Inggeris dan bahasa Arab. Saya kata bahasa Inggeris sebab ada dalam hadis mengatakan bahawa Imam Mahdi akan bersemuka dengan tentera Gentile (Romawi) sebelum Tentera Islam dan Tentera Nasrani berperang. Jadi Imam Mahdi mungkin fasih dalam 4 bahasa.
Saya hendak tambah sedikit, Imam Mahdi mungkin akan menjadi Khalifah Islam selama 19 tahun (ada satu lagi riwayat mengatakan hanya 7 tahun). Namun selepas pemergian beliau, maka Khalifah Islam yang seterusnya bernama MEGAT. Di sini perlu kita ingat. Terdapat 2 jenis Megat dalam negara ini. Satu Megat daripada Tengku. Ini adalah keturunan Syed Zainal Abididn Tun Dagang, iaitu keturunan Nabi s.a.w. , iaitu daripada Saidina Hussein r.a. . Yang satu lagi Megat adalah daripada Bugis Makasar, iaitu keturunan daripada Yemen.
Jadi Khalifah Islam yang dimaksudkan oleh Nabi s.a.w. adalah Megat daripada Bugis Makasar, iaitu keturunan daripada pendakwah Yemen. Megat akan menggantikan Imam Mahdi sebagai Khalifah Islam (selepas kewafatan Imam Mahdi) dan akan memerintah selama 70 tahun. Kemudian , 30 tahun selepas kewafatan Megat, maka terdapat seorang lelaki perkasa yang berkulit hitam keturunan Afrika akan menghancurkan seluruh Kaabah. Ketika itu akan muncul binatang yang bernama Dabbatul-Ardh yang boleh berkata-kata seperti manusia, dan akan keluar daripada perut bumi. Ketika itu juga, ALLAH akan matikan ramai orang yang berilmu dan orang beriman. Quran juga akan hilang daripada suhufnya. Waktu itu, mereka yang ada kalimah Tauhid LAILAHAILLALLAH sahaja yang akan mendapat keampunan dan kasih ALLAH.
Kalau mengikut semua kitab-kitab agama (baik Islam mahu pun Yahudi) , Imam Mahdi sudah pun lahir. Beliau hanya menunggu masa sahaja perlantikan daripada ALLAH SWT . Kalau mengikut kitab Yahudi lama, Imam Mahdi mestilah muncul di sekitar 2009 sehingga 2012. Ini kerana negara Israel hanya dibenarkan oleh ALLAH SWT dalam lingkungan 40 tahun sahaja. Tahun 2008 adalah tahun yang ke 40 bagi negara Israel. Kalau mengikut kitab Islam pula, Nabi Muhammad s.a.w. bersabda , mafhum – akan terjadi 2 gerhana serentak pada 10 Ramadan (iaitu sebuah planet besar akan menutupi ruang antara bumi dengan matahari sehingga mengakibatkan kedua-dua bumi dan bulan tertutup daripada pancaran matahari) yang mana ianya tidak pernah berlaku sebelum ini dan tidak akan berlaku lagi selepas ini.
Ketika itu di Masjid Nabawi di Madinah, akan muncul satu suara yang akan melantik Imam Mahdi sebagai Khalifah Islam. Kalau mengikut ahli kaji bintang, sebuah planet yang bernama Nibiru akan muncul pada tahun 2012, dan akan berada pada kedudukan sangat hampir dengan bumi sehingga ahli kaji bintang menganggap ianya mungkin akan berlanggar dengan bumi.
Jawapan bagi “Siapa gerangan yang akan menjadi Imam Mahdi”, sukar hendak saya jawab secara spesifik. Ini kerana saya belum berjumpa dengan individu tersebut.Namun secara amnya, namanya ialah sama ada Wan Muhammad bin Wan Abdullah atau Nik Muhammad bin Nik Abdullah atau Long Muhammad bin Long Abdullah atau pun Pangeran Muhammad bin Pangeran Abdullah. Beliau mestilah mempunyai pertalian dengan negeri Kelantan (namun tidak semestinya menetap di negeri Kelantan).
Beliau mestilah fasih dalam 4 bahasa , iaitu Arab, Melayu, Inggeris dan Urdu . Ini berpandu kepada hadis mengenai Bani Ishak yang disabdakan oleh Nabi s.a.w. sebagai tentera Imam Mahdi. Jadi ada kemungkinan beliau belajar Tahfiz dan Alim di Pakistan dan beliau merupakan orang Melayu.
Tentang bahasa Inggeris pula, saya ambil dari cerita tentang peperangan antara tentera Imam Mahdi dengan orang puteh, yang mana Imam Mahdi akan berdialog dengan tentera orang puteh. Jadi mungkin beliau pernah berada di luar negara seketika iaitu tempat di mana pertututurannya adalah bahasa Inggeris. . Beliau juga mestilah berpakaian seperti orang-orang Pakistan utara, iaitu menyerupai pakaian Patan/Pashtun. Kegemaran beliau mestilah sama dengan puak Patan/Pashtun iaitu meminum teh pekat panas. Sifat beliau mestilah sama dengan sifat Saidina Ali r.a. . Iaitu pertama pantang melihat Agama Islam dihina, kedua suka berperang , ketiga pendiam (atau tidak fasih bertutur) dan keempat suka melayan tetamu. (Pandangan saya sahaja).Kalau ramai orang-orang saleh pernah bermimpi Nabi s.a.w. , begitu juga dengan Imam Mahdi. Malah beliau lebih kerap bermimpi Nabi s.a.w. lebih daripada orang-orang saleh yang lain. Bukan itu sahaja, beliau juga mestilah pernah bermimpi Saidina Ali r.a. dan juga Fatimah r.a. . Fatimah r.a. seharusnya memanggilnya sebagai anak atau cucu. Manakala Saidina Ali r.a. pula harus mengajarkannya satu amalan khusus yang pernah Nabi s.a.w. ajarkan kepada Saidina Ali r.a. . Iaitu amalan yang menyebabkan Saidina Ali r.a. boleh mendengar bumi bercakap. Jadi Imam Mahdi mestilah seorang yang mampu mendengar percakapan bumi. Contohnya , sekiranya akan berlaku kejadian tsunami, Imam Mahdi sudah tentu dapat mengesannya terlebih dahulu sama seperti hidupan-hidupan di laut. Namun ALLAH sahaja Yang Lebih Mengetahui tentang siapa sebenarnya Imam Mahdi.
Saya hendak komen sedikit tentang salah faham Umat Islam mengenai asal-usul Imam Mahdi. Terdapat kecenderungan Umat Islam untuk mengaitkan Imam Mahdi dengan bangsa Arab. Walaupun Imam Mahdi berketurunan Nabi Muhammad s.a.w. , namun pada pendapat saya beliau bukannya berbangsa Arab. Sesetengah Ulama cepat untuk membuat conclusion mengenai bangsa Imam Mahdi. Ini kerana ramai Ulama terkeliru tentang tempat kelahiran Imam Mahdi di Madinah sebagai bangsa Arab. Walaupun Imam Mahdi lahir di Madinah , bukan bermakna beliau juga merupakan seorang berbangsa Arab. Paling hampir, hadis mensabdakan bahawa (mafhum) wajah Imam Mahdi seakan-akan wajah Arab dan badan Imam Mahdi seakan-akan badan Bani Israel. Imam Mahdi sepatutnya merupakan pengikut kepada keluarga Bani Tamim.
Siapa Bani Tamim???
Bani Tamim merupakan keluarga yang terdiri daripada para wali dan Ulama tersohor di seluruh dunia, dan mempunyai salasilah daripada keturunan Saidina Abu Bakar r.a. . Mereka berpusat di sebelah Timur. Pengikut Bani Tamim terdiri daripada ramai Umat Islam dari serata dunia. Sekiranya mereka ingin membuat satu-satu perhimpunan, maka ramai Umat Islam dari serata dunia yang akan hadir, yang mana jumlahnya boleh mencecah jutaan orang. Bukan itu sahaja, Umat Islam dari negara-negara yang tidak popular seperti Guatemala dan Gabon juga akan hadir. Seperkara lagi, kalau berpandukan kepada cara penyampaian hadis, Bani Tamim mungkin mempunyai Khalifah yang telah meninggal dunia sebelum itu. Sebab itulah perlantikan Imam Mahdi oleh Bani Tamim di Mekah/Madinah disambut oleh ramai Umat Islam di serata dunia. Mustahil perlantikan Imam Mahdi disebarkan oleh kerajaan-kerajaan Islam yang ada sekarang. Kerana kerajaan Umat Islam sekarang berada dalam keadaan sangat lemah dan mempunyai pemimpin-pemimpin yang pelbagai. Jadi pada hemat saya, Bani Tamim mempunyai Khalifah Islam yang telah meninggal dunia sebelum kemunculan Imam Mahdi. Jadi persoalan sekarang, kenapa kumanddie mengandaikan bahawa Imam Mahdi merupakan orang Melayu???Ketika perlantikan Imam Mahdi oleh seorang Pemuda Bani Tamim di hadapan Kaabah, kemudian melalui satu suara dalam Masjid Nabawi ; dalam waktu yang singkat sahaja pengikut-pengikut Pemuda Bani Tamim dari kalangan Bani Ishak (iaitu Bani Israel Islam dan anak-anak Keturah) terus menawarkan diri untuk bersama-sama Imam Mahdi untuk berperang Sabil. Sedangkan pengikut Pemuda Bani Tamim ini terdiri daripada seluruh Umat Islam di serata dunia. Jadi maksudnya, Imam Mahdi rapat dengan beberapa negara sahaja, seperti Pakistan, Afghanistan, Malaysia, Thailand, Singapura, Brunei dan Indonesia. Sebab itulah , kumanddie berani membuat hipotesis bahawa Imam Mahdi boleh bertutur dalam kedua-dua bahasa Melayu dan Urdu dengan fasih (selain bahasa Arab).
Selain daripada itu, kalau berpandukan kepada hadis mengenai peperangan antara Umat Islam dengan Romawi, terdapat dialog antara Imam Mahdi dengan Jeneral Romawi. Maksudnya Imam Mahdi juga fasih berbahasa Inggeris. Seperkara lagi, saya ingin menegaskan, tentera Imam Mahdi bukan di kalangan orang-orang Arab. Sekiranya Imam Mahdi adalah orang Arab, maka ramai daripada Umat Islam dari Tanah Arab akan bertempur di Palestin bersama Imam Mahdi. Jadi kalau melihat kepada senario semasa, jarang orang-orang Urdu datang ke Alam Melayu untuk belajar Agama Islam. Sedangkan ramai orang-orang Melayu yang pergi menuntut di Alam Urdu untuk mempelajari Agama Islam. Jadi maksdunya, Imam Mahdi mungkin merupakan orang Melayu yang pernah menuntut Tahfiz dan Alim di Pakistan. Beliau juga merupakan pengikut Bani Tamim. Dan Bani Tamim mestilah berpusat di sebelah Timur.Jadi kalau berpandukan kepada hadis bahawa, Pemuda Bani Tamim meminta kebaikan tetapi tidak diberikan. Kemudian mereka berusaha dan berjaya.
Kumanddie mengandaikan bahawa ini merupakan percubaan Pemuda Bani Tamim untuk memindahkan pusat Bani Tamim dari sebelah Timur ke Mekah atau Madinah. Bendera hitam yang diberikan oleh Pemuda Bani Tamim kepada Imam Mahdi merupakan peninggalan Rasulullah s.a.w. . Jadi ada kemungkinan , Pemuda Bani Tamim pernah bermimpi berjumpa Rasulullah s.a.w. dan Saidina Abu Bakar r.a. . Dan Pemuda Bani Tamim mungkin ada diberi penerangan tentang lokasi bendera hitam tersebut oleh Rasulullah s.a.w. .
Conclusion :Imam Mahdi merupakan orang Melayu. Namun Pemuda Bani Tamim bukan orang Melayu. Ini kerana tidak ada jumlah Umat Islam yang sangat ramai dari serata dunia yang datang ke Alam Melayu.
Dalil mengatakan bahawa Imam Mahdi merupakan keturunan dari Saidina Hassan r.a.
adalah dari kata-kata Saidina Ali r.a. . Sedangkan Saidina Ali r.a. adalah Sahabat yang sangat rapat dengan Nabi s.a.w. , dan sudah semestinya dalil ini adalah sah dan diambil daripada Nabi s.a.w. . Ini mengesahkan bahawa Imam Mahdi adalah daripada salasilah Saidina Hasan r.a. . Manakala pendapat daripada Syiah pula mengatakan Imam Mahdi merupakan keturunan dari Saidina Hussein r.a. adalah silap. Yang menghairankan pula ialah kebanyakan ustaz-ustaz mutaakhir lebih suka mempercayai dalil daripada syiah yang menyeleweng ini.
Saya dapati ramai pengkaji sejarah Melayu meragui tentang agama yang dianuti oleh Melayu sebelum Islam adalah agama Nabi Ibrahim a.s. atau Agama Jawi. Sedangkan pengkaji sejarah kita hanya membuka buku-buku Inggeris yang menyeleweng dan buku-buku Cina yang tidak banyak faktanya. Pengkaji sejarah tidak pernah lihat fakta sejarah Melayu dari simpanan Arab, Parsi, Yahudi, Amerika Latin dan lain-lain.
Sebelum kewafatan Baginda Nabi s.a.w. , beliau pernah mengarahkan para Sahabat r.huma untuk menghantar Jemaah Dakwah ke Samudera kerana di situ ada kawan-kawan Nabi s.a.w. Cuba fikir betul-betul (kalau pengkaji sejarah ada akal), di mana di dalam dunia ini yang ada perkataan Samudera selain yang digunapakai oleh orang-orang Melayu. Tentulah secara rasionalnya kita akan cakap Hadis ini merujuk kepada Jemaah Dakwah para Sahabat yang dihantar ke Alam Melayu. Kemudian saya nak tanya kepada pembaca budiman, apa yang dimaksudkan dengan Kawan-Kawan Ku yang dinyatakan dalam Hadis. Sekiranya orang Melayu menganut agama sesat, maka perkataan Kawan-Kawan Ku tidak akan disebut oleh seorang Kekasih ALLAH. Di dalam Al-Quran ada menegaskan bahawa, Nabi Muhammad s.a.w. adalah sebaik-baik Umat Nabi Ibrahim a.s. (yakni sebelum diutus menjadi Rasul). Jadi maksudnya, orang melayu menganut agama Nabi Ibrahim a.s. . Ini dibuktikan dengan perkataan Masuk Jawi dalam kamus orang-orang Melayu . Perkataan Masuk Jawi dan Tulisan Jawi (bukan tulisan Arab) telah digunapakai oleh Orang-orang Melayu sejak sebelum kedatangan Islam lagi.
Sekiranya Sahabat r.huma pernah sampai ke sini , jadi mesti ada buktinya. Apa buktinya ???Ya !!! Memang ada bukti.
Bukti 1 – Ada Ulama mengatakan terdapat 60 lebih kubur Sahabat di kawasn Malaysia-Indonesia.
Bukti 2 – Kitab agama Islam di India menulis bahawa Malaysia telah di Islam kan oleh Sahabat r.a. , manakala Indonesia telah diIslamkan oleh Tabiin.
Bukti 3 – Kitab Kedah Tua mengatakan pada tahun 920 Masihi, terdapat jumlah Umat Islam yang sangat ramai di Kedah.
Bukti 4 – Arkaelogist Malaysia pernah terjumpa wang Zaman Rasulullah s.a.w. di Kuala Berang , Terengganu.
Bukti 5 – Kitab-kitab Kuning Lama orang-orang Melayu di tulis dalam bahasa purba. Sekiranya Islam tiba pada zaman Hang Tuah, maka bahasanya lebih moden lagi.
Mengikut ahli Sejarah, orang-orang Gujerat mengIslamkan Melayu. Jadi sepatutnya orang-orang Melayu mestilah fasih berbahasa Gujerat sebab yang Islam kan Orang-orang Melayu adalah pendakwah dari Gujerat India. Maka buku agama dalam Bahasa Gujerat mestilah berleluasa di Alam Melayu. Dan Mazhab orang Melayu mestilah Mazhab Hanafi dan bukan Syafie. Saya nak tanya Ahli Sejarah Melayu – Kenapa Orang Melayu tidak boleh bertutur dalam Bahasa Gujerat. Mana kitab-kitab Islam dari Gujerat. Kenapa Melayu begitu asing dengan Mazhab Hanafi. Ahli-ahli Kaji Sejarah Melayu begitu mudah diselewengkan dan diperbodoh-bodohkan oleh orang-orang Inggeris. Ahli Kaji Sejarah Melayu tidak jauh bezanya dengan Jabatan-Jabatan Agama kita yang ditipu oleh Wahabi sesat. Begitu juga sesetengah Umat Islam begitu mudah ditipu oleh ajaran Syiah yang sesat dan menyeleweng. Kerajaan Iran bukanlah kerajaan Islam. Tetapi kerajaan Freemason. Ayatollah Ruhollah Khomeni adalah ahli neraka. Ini disepekatkan oleh semua Ulama muktabar masa kini dan Wali yang diiktiraf. Saya hairan bagaimana PAS begitu menyanjung tinggi Iran dan Ayatollah Khomeni. Bertaubatlah wahai Ustaz-ustaz PAS sekalian. Anda semua tertipu oleh Yahudi Illuminati dan Freemason.
Saya yakin pada waktu ini Umat Islam yang mempercayai tentang kisah Imam Mahdi sekarang terbahagi kepada 2 golongan.
Pertama yang mengatakan beliau adalah bangsa Arab Quraish.
Kedua yang mengatakan beliau adalah ahlul bayt dari Timur. Bagi saya kedua-duanya betul.
Begitu juga mengenai 2 gerhana pada bulan Ramadan. Ramai Umat Islam sudah mula mengkritik kesahihan Hadis ini. Sebab sudah terjadi beberapa kali, tetapi tidak muncul jugak Imam Mahdi. Bagi pendapat saya , yang dimaksudkan oleh Nabi s.a.w. ialah warna merah yang terpancar ke arah bumi (bukan gelap gulita seperti gerhana biasa).
Begitu juga, teori saya mengenai Imam Mahdi dan askarnya mungkin salah. Namun mesej yang ingin saya sampaikan ialah bila ada tentera Islam yang berjaya membantai seluruh Israel, maka ikutilah mereka. Yang penting bagi kita Umat Islam, bukan kita nak tahu sama ada Sahih atau Daif tentang Hadis-Hadis. Siapa kita untuk menjadi Hakim kepada Hadis-Hadis. Yang penting bagi kita ialah kita ikuti Jemaah Islam yang ada satu amir. Kalau tidak ada , maka duduklah kita dalam hutan sampai kita mati. Janganlah kita bersama-sama dalam dua kumpulan yang bertelagah. Tidak kira yang bertelagah itu adalah pasukan politik atau sukan atau negara atau syarikat atau seumpamanya. Itu semua benda yang membawa kepada Kemurkaan ALLAH S.W.T. .
Dalil-dalil Hadis/Quran yang saya berikan sebelum ini, saya tidak bertanggungjawab di atas kesahihan dan tafsir nya. Itu semua adalah andaian dan pendapat peribadi saya sahaja.
Percaya kepada Hari Akhirat tu adalah satu daripada Rukun Iman yang 6 . Dalam Hari Akhirat , terbahagi kepada Padang Mahsyar, Mizan, Titian Sirat dan sebagainya. Sebelum Hari Akhirat ada Hari Kiamat. Dalam Quran telah menerangkan secara berjela-jela tentang kedahsyatan Hari Kiamat. Jadi Hari Kiamat ada tanda-tanda besar dan ada tanda-tanda kecil. Jadi tanda besar adalah Imam Mahdi. Hadis mengenai Imam Mahdi adalah hadis sahih. Nabi s.a.w. tidak begitu memuliakan begitu tinggi seseorang individu selepas Sahabat-sahabat r.a.huma lebih daripada individu yang bernama Imam Mahdi. Bahkan Nabi s.a.w. telah mewajibkan semua umat Islam untuk ikut Imam Mahdi dan kumpulannya walaupun terpaksa merangkak di atas ais yang sejuk. Ini menunjukkan bahawa kesama tarafan pangkat yang diberikan oleh Nabi s.a.w. kepada Imam Mahdi menyamai dengan Khulafa’ Arrasyidin.
“Tidak akan berlaku hari Kiamat sehingga kaum Rum sampai di A’maq atau di Dabiq untuk menyerang kamu, maka datanglah suatu pasukan yang akan menghadapi mereka dari Kota Madinah yang mana mereka pada waktu itu adalah manusia-manusia yang terbaik di muka bumi ini. Apabila mereka semua telah berbaris-baris ( siap untuk berperang ) berkatalah orang-orang Rum: ‘Biarkan kami membuat perhitungan dengan saudara-saudara kami yang tertawan ( kaum Rum yang telah masuk Islam )’. Kemudian kaum Muslimin berkata: ‘Kami tidak akan membiarkan kamu mengusik ( menyakiti ) saudara-saudara kami’. lalu mereka ( kaum Muslimin ) memerangi mereka. Dalam pertempuran itu, 1/3 dari tentera Islam melarikan diri dari pertempuran yang mana mereka tidak akan diampuni dosanya oleh Allah swt selam-lamanya dan 1/3 lagi dari tentera Islam tersebut tewas sebagai para syahid yang paling baik di sisi Allah swt. Sedangkan 1/3 lagi dari baki tentera tersebut mendapatkan kemenangan yang mana mereka tidak akan tersesat selama-lamanya, kemudian mereka menakluki kota Kontantin dan ketika mereka sedang membahagi-bahagikan harta rampasan perang, mereka telah menggantungkan pedang mereka di pohon zaitun. Ketika itu, syaitan berteriak; ‘Sesungguhnya al-Masih ad-Dajjal telah menguasai keluarga-keluarga kamu’. Kemudian mereka ( tentera Islam bersama Imam al-Mahdi ) bergerak pulang. Ketika mereka sampai di Syam, keluarlah ia ( Dajjal ) dan ketika kaum Muslimin telah bersiap-sedia untuk berperang, tiba-tiba masuklah waktu solat, maka turunlah Isa Ibnu Maryam as., kemudian baginda ( Isa ) pergi menuju dan menghadap kepada mereka dan apabila baginda ( Isa ) dilihat oleh musuh Allah swt maka ia ( Dajjal ) akan meleleh ( hancur ) seperti garam yang mencair dan sekiranya ia membiarkan hal tersebut sesungguhnya ia ( musuh Allah ) akan hancur ( meleleh ) sehingga binasa. Akan tetapi Allah swt berkehendakkan untuk membunuhnya di tangan Isa Ibnu Maryam, maka Isa Ibnu Maryam memperlihatkan darah Dajjal di tombaknya”.
-Diriwayatkan oleh Muslim
“Akan terjadi suatu perselisihan ketika meninggalnya seorang khalifah, maka keluarlah seorang lelaki dari penduduk Madinah, dan beliau lari ke Makkah, maka datanglah kepadanya orang-orang yang berasal dari penduduk Makkah, lalu mereka membawa lelaki tersebut secara paksa, kemudian mereka membai’ahnya antara Hajarul- Aswad dengan Maqam Ibrahim.
- Riwayat Ahmad dan Abu Daud dari Ummu Salamah
‘Aisyah Ummul-Mukminin ra. telah berkata:”Ketika tidur, tubuh Rasulullah SAW bergetar, lalu kami bertanya: ‘Mengapa engkau melakukan sesuatu yang belum pernah engkau lakukan, wahai Rasulullah?’, Rasulullah SAW menjawab: ‘Akan terjadi suatu kehancuran, iaitu bahawa sekelompok orang dari matku akan berangkat menuju ke Baitullah untuk memburu seorang ‘lelaki’ Quraisy yang pergi bersembunyi di Kaabah sehingga apabila orang-orang tersebut telah sampai di sebuah padang pasir ( al-Baida’ ), maka mereka ditelan bumi’. Kemudian kami bertanya: ‘Bukankah di jalan padang pasir itu terdapat bermacam-macam orang?’. Baginda menjawab: ‘Betul, di antara mereka yang ditelan bumi itu adalah mereka yang sengaja pergi untuk berperang dan ada pula yang dipaksa untuk berperang serta ada pula orang yang sedang musafir, akan tetapi mereka binasa dalam satu waktu dan tempat, sedangkan mereka berasal dari arah ( niatnya ) yang berbeza-beza, kemudian Allah swt akan membangkitkan mereka pada hari kebangkitan menurut niat mereka masing-masing”.
- Diriwayatkan oleh Bukhari
“Seorang lelaki akan berlindung di baitullah ( Kaabah ), maka diutuslah suatu utusan ( oleh penguasa ) untuk mengejarnya, dan ketika mereka telah sampai di suatu padang pasir maka mereka terbenam ditelan bumi”.- Diriwayatkan oleh Muslim dari Ummu Salamah”Suatu kaum yang mempunyai jumlah dan kekuatan yang tidak bererti akan kembali ke Baitullah, maka diutuslah ( oleh penguasa ) sekelompok tentera untuk mengejar mereka, sehingga apabila mereka telah sampai di suatu padang pasir, maka mereka ditelan bumi”.
- Diriwayatkan oleh Muslim dari Hafsah Ummul-Mukminin ra.
“Sesungguhnya Baitullah ini akan diserang oleh suatu pasukan sehingga pasukan tersebut telah sampai di sebuah padang pasir, maka bahagian tengah pasukan itu ditelan bumi, maka berteriaklah pasukan bahagian hadapan kepada pasukan bahagian belakang, kemudian semua mereka ditenggelamkan oleh bumi dan tidak ada yang tertinggal kecuali seorang yang selamat yang akan mengkhabarkan tentang kejadian yang menimpa mereka”.
- Diriwayatkan oleh Muslim dari Hafsah Ummul-Mukminin ra.
“Suatu pasukan dari umatku akan datang dari arah negeri Syam, menuju ke Baitullah (Kaabah) untuk mengejar seorang lelaki yang akan dijaga oleh Allah daripada mereka”.
- Diriwayatkan oleh Ahmad dari Ummu Salamah ra
Cuba saudara saudari bayangkan. Ketika peristiwa bangunan runtuh di New York. Kejadian tersebut telah dirancang dengan lebih awal dan diberi nama 911 . Cuba saudara-saudari tulis di kertas dengan huruf “911″ . Kemudian sila gariskan satu garisan di bawah huruf 911 (secara bersambung dengan huruf). Kemudian tambah satu huruf “1″ di belakang huruf “911″ (9111). Ianya menjadi huruf ALLAH . Ini menunjukkan walaupun sang musuh-musuh ALLAH mengaturkan rancangan demi rancangan. ALLAH juga mengatur rancangan. Dan ALLAH jualah Sebaik-baik Perancang. Cuba anda semua fikirkan selepas kejadian 911. Terdapat 1.5 juta warga USA yang memeluk Agama Islam secara besar-besaran. Sekarang terdapat 5 juta Islam Muallaf di USA. Ini termasuk Orang Puteh (Gentile), Yahudi, Latino dan Kulit Hitam. Walaupun musuh-musuh ALLAH cuba memadamkan Cahaya ALLAH. Tetapi ALLAH adalah Sebaik-baik Perencana. Kemasukan beramai-ramai ke Agama Islam di Barat adalah garisan di sebelah bawah huruf 911. Dan akhir sekali ALLAH akan tambahkan satu huruf Alif dibelakang huruf 911 untuk melengkapkan rancangan ALLAH dengan mengishtiharkan Imam Mahdi. Jadi lengkaplah rancangan ALLAH dengan terlengkapnya huruf ALLAH hasil dari terjadinya huruf 911 melalui rancangan jahat si Yahudi keparat.
Imam Mahdi bukanlah Ulama’ yang tersohor sebelum beliau dillantik menjadi Khalifah. Ulama’ tersohor adalah Pemuda Bani Tamim. Imam Mahdi sendiri adalah pengikut kepada Pemuda Bani Tamim, yakni sebelum beliau dilantik menjadi Khalifah.Ketika peperangan dunia ketiga meletus nanti, beberapa kerat Umat Islam yang sudah mengenali Imam Mahdi akan mengelilingi rumah Imam Mahdi dan memaksa Imam Mahdi pergi ke Mekah. Wallahu alam bissawab……..
Bagi pendapat saya, tentera Amerika akan menakluki Turki. Di sisi Nabi s.a.w. , Rom adalah bangsa Romawi atau Gentile (dalam kitab Yahudi) atau Orang Puteh (dalam kitab Melayu) atau Mat Salleh (bahasa pasar Malaysia). Sungai Furat di Turki akan naik kerana empangan hidro di negara Turki akan dipecahkan oleh tentera Amerika. Kemudian sungai Furat akan kering dan akan timbul emas-emas berkilau-kilauan. Orang-orang Turki akan berbunuh-bunuhan untuk merebut emas tersebut. Saya tidak nampak sebab-sebab untuk tentera Imam Mahdi untuk menakluki Italy dan Vatican. Yang saya nampak ialah Turki adalah pangkalan istimewa bagi Amerika untuk menakluki negara-negara Islam yang lain. Sedangkan dalam surah Yasin, tempat tinggal Habibun Najar adalah di negara Antokia (atau selatan Turki). Rajanya bernama Raja Antika (atau Antique). Beliau adalah Raja Rom kerana Antokia adalah sebahagian daripada kerajaan Rom. Begitu juga dalam penaklukan Constatinople oleh tentera Islam, Mohammad Al-Fateh. Nabi s.a.w. menerangkan bahawa Constatinople (di Turki) adalah jajahan Rom. Begitu juga dalam peperangan kuda kayu raksasa. Troy di dalam kitab Romawi bermakna orang-orang Turki. Dan mereka inilah tentera-tentera Rom. Selepas saya mengaitkan semua peristiwa ini, maka saya mengandaikan bahawa gereja timur Rom yang dimaksudkan oleh Nabi s.a.w. ialah di timur Turki, yang bersempadanan dengan Armenia. Armenia bukanlah golongan Romawi. Armenia adalah termasuk dalam golongan Parsi. Kaum Armenia inilah satu-satunya pengamal kristian yang tidak menjadikan salib sebagai lambang. Jadi , saya percaya kitab Injil asli dipegang oleh kaum Armenia. Jadi , sempadan antara Rom dengan Parsi sebenarnya adalah sempadan antara Turki dengan Armenia.
Walaupun Rom berasal daripada pergunungan Caucasius di Georgia dan Russia. Namun mereka sudah lama berhijrah ke Eropah barat sejak ribuan tahun yang lampau. Berbalik kepada peristiwa ketika peperangan Imam Mahdi. Saya tidak nampak Italy dan Vatican adalah timur Rom . Saya juga tidak nampak kenapa Imam Mahdi mesti menyerang dan menakluki Italy dan Vatican. Yang saya nampak ialah Wilayah Balkan; iaitu Bulgaria, Macedonia, Bosnia dan sebagainya ; adalah tempat istimewa untuk Umat Islam kerana di sini terdapat ramai orang-orang Romawi yang beragama Islam. Tentera Imam Mahdi perlu bertapak di Wilayah Balkan bagi melindungi Umat Islam di Balkan daripada di aniayai oleh puak-puak Freemason (iaitu Serb).Jadi sepatutnya Injil asli, tongkat Nabi Musa a.s. dan peralatan Baitul Maqdis sewajarnya berada di timur Turki iaitu di sempadan antara Turki dengan Armenia (iaitu di sebelah negara Turki).
Info terbaru, sekarang orang Puteh hendak berbaik-baik dengan Umat Islam. Sebab orang Puteh hendak bersatu dengan Umat Islam untuk lawan dengan Yahudi keparat

Nabi saw bersabda dalam sebuah hadis sahih yang diriwayatkan oleh Imam Bukhari, Muslim dan al-Tirmidhi bermaksud: ” Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah akan berlaku peperangan di antara orang Islam dan Yahudi, maka pada waktu itu (tentera) Yahudi akan dibunuh oleh (tentera) Islam, sehingga apabila orang Yahudi berselindung di sebalik batu dan pokok, lalu batu dan pokok itu akan bersuara dengan katanya: ‘Wahai Muslim, wahai Hamba Allah, di belakangku ini ada Yahudi, marilah bunuhnya’, kecuali POKOK GHARQAD (yang tidak bersuara), kerana sesungguhnya ia merupakan pokok Yahudi “.

-sumber dari :

http://asalusulorangmelayu.wordpress.com/2010/06/19/syeikh-muhammad-nazim-aidil/

81 comments:

 1. bro, psl ahlul bait dan imam mahdi ni, ada pembetulan...imam mahdi dr keturunan rasullulah samada dr sbelah saidina husen atau saidina hasan...samada berasal dr mana satu tidak jd masalah kerana itu mungkin khilaf ulamak..dan imam mahdi adalah arab quraisy bukannya melayu..melayu adalah dr bangsa ajam..ajam adalah bangsa selain arab..kemuliaan bangsa arab adalah kerana kemuliaan bangsa quraisy..kemuliaan bangsa quraisy adalah sebab kemuliaan rasullullah..darjat semua bangsa adalah sama kecuali bangsa arab..kemuliaan itu diberikan oleh Allah..kebanyakn ahlulbait yg betul2 mengikuti jln salaf adalah pendakwah yg hebat..trutamanya dr tarim, yaman yg dikenali dgn gelaran baa'lawi dr keturunan saiyidina husen..dan nasab mereka terjaga secara bertulis atau lisan serta diperakui oleh ulama..begitu juga dr keturunan saiyidina hasan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Abu bakr al baghdadi keturunan rasullulah

   Delete
  2. APAKAH ANDA TERMASUK DALAM KATEGORI INI;
   1:DILILIT HUTANG
   2:SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL
   3:BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA
   4:PENGLARIS USAHA
   5:BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS
   BUAT JUDI TOGEL
   ANDA SUDAH KEMANA MANA TAPI TIDAK MENDAPATKAN
   SOLUSI YANG TEPAT,JANGAN ANDA RAGU
   UNTUK MENGHUBUNGI LANGSUN AKI DARMO
   DI 082=310= 142 = 255 = DAN MUDAH MUDAHAN
   INI SUDAH BISA MENJADI SOLUSI YANG SANGAT TEPAT
   KARNA RAMALAN AKI DARMO
   MEMAN MEMILIKI RAMALAN
   “GHOIB” YANG DIJAMIN
   100% TEMBUS,ADAPUN RAMALAN INI DIDAPAT
   MELALUI “RITUAL KHUSUS”
   DAN RAMALAN INI TELAH
   TERBUKTI SELAMA 3 TAHUN
   TIDAK PERNAH GAGAL DAN
   SELALU TEMBUS,UNTUK MENDAPATKAN RAMALAN
   TEMBUS AKI DARMO,ANDA HARUS
   MENGIRIM BIAYA RITUALNYA
   UNTUK MENJADI MEMBER DAN ANDA AKAN
   DIBANTU DALAM 5 X PUTARAN.
   JANGAN ANDA
   RAGU SOAL MASALAH
   ANKA YANG AKAN
   DIBERIKAN SAMA AKI DARMO KARNA ANKA
   YANG ANDA DAPATKAN
   ADALAH ANKA RITUAL YANG
   DIJAMIN 100% TEMBUS DAN
   SUDAH BANYAK ORANG
   YANG DIBANTUH SAMA AKI DARMO..DAN ALHAMDULILLAH
   MEREKA SEMUA SUDAH
   BERHASI… BETAPA
   INDAHNYA BILA SALING
   BERBAGI,BETAPA BAHAGIA
   BILA MENJADI YG TERBAIK,BETAPA GEMBIRA BILA KITA
   JP BARENG HANYA SALING
   BERBAGI BISA MENCAPAI
   KEBERHASILAN,DAN SILAHKAN
   MENUJU HARI YG SUDAH
   TERSEDIA,,JIKA ANDA INGIN MENCAPAI KEBERHASILAN
   SEPERTI SAYA SILAHKAN HUBUNGI
   AKI DARMO DI 082 = 310 =142 =255 ATAU KTIK - http://sporttoto4d.blogspot.co.id

   Delete
 2. Menarik.tp sayang shabat msh buta matahati utk menilai parti politik yg pling mpjuangkn sunah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. sorry- wa tak interested in politics- hanya jalan Marifatullah matlamat kita ;)

   Delete
  2. Xde politik yg memperjuangkan sunah, x disebut dlm quran dan hadis tentang politik di akhir zaman, tp pengikut dajal mmg ramai, yg kenal dajal hanya org mukmin, org islam x disebut sbb kebanyakan x bersyahadah tp mengucap dua kalimah syahadah.

   Delete
 3. sebelum arab datang..melayu dah lama kenal tuhan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nice mixed up with quranic verses and hadith with personal prejudice opinion. Wut a story.....make taubah and seek sohbat with masyaikh of nizamudin and others. You cant even have a prime minister of Malaysia from Kelantan..angan angan iblis saja....Allahu waliyul lazina amanu...

   Delete
 4. Ini semua DOGMA ARAB untuk SURVIVAL arab, 1500 thn berlalu mentality arab masih tidak berubah, melayu pula berlumba2 nk jadi arab..jadile melayu sejati, melayu dapat ajaran budi pekerti yg baik,budaya leluhur sejati sebelum arab datg lagi..ajaran mereka ni sama le yahudi dan nasrani untuk tujuan control manusia dgn ajaran tuhan kononnya..tuhan tak suruh untuk bangkit dgn peperangan yg mrk cipta, berbunuhan sesama manusia atas tiket agama..melayu tidak pernah menjajah org lain..itu adalah bukti sejarah yg harus dirungkai apakah ajaran melayu itu...

  ReplyDelete
 5. Pelik dengar bangsa arab ni mulia. Hahahaha... mari datang kuala lumpur dan lihat sendiri perangai pak pak arab ni. Anda nilai sendiri bangsa arab ni mcm mane

  ReplyDelete
  Replies
  1. betul...saya pernah kerja k.l tower..perangai pak arab xleh blah.pak arab budaya xelok tapi dunia memandang islam dari arab..bukan dari negara lain.dunia sekarang memandang islam bukan dari aspek agama tapi lebih kepada budaya dan bangsa...of koz la diorg tgk arab..

   Delete
 6. WHY MAHADI WILL BE FROM MALAYSIA?
  Let me enlighten all of you on some prophecies of interest I am to concentrate on the 2nd coming of Christ(MAHDI). If you think he is coming to Jerusalem (In Israel) then you are wrong. What did Jesus say”” If people say I am here ,I am there or in the desert do not follow, as the lightning strike from the EAST to the WEST so shall my coming be” and “When you see the EUPHRATES rivers dries up that is the time of the coming of the king from the East” “The place that I will come will be the new JERUSALEM” and “in the place of MY FATHER there are many mansions{PALACES). Remember when he said”. Remember the one prophetic signal on” There are “TEN KINGS” after that “there are seven 7 Kings, five (5) have fallen, one is the other has not yet comes and when he comes he shall remain a little while before the faithful and chosen shall overcome them” Last time you try to equate 10 kings with the formation of EEC and you know it was not EEC. Now remember ASEAN Economic Community will be a reality in 2015 and remember all these were formally ruled by KINGS and now 5 have fallen LAOS, VIETNAM, MYANMAR,CAMBODIA,AND PHILIPPINES, YES THEY WERE ALL KINGDOM, BUT NOT ANYMORE !!. So the prophecy has come true .When Jesus was referring to the EAST, he was telling about the COUNTRY OF MY FATHER. Before Malaysia was formed the country was called “MAL AYA” MAL AYA mean the country of MY FATHER, AYA IN MALAY MEANS FATHER and MAL mean ANGELS and the domain name for Malaysia is “MY” and if you were to reverse MALAYSIA it is AI SYALAM” which means the new JERUSALEM the KINGDOM OF GOD .Even the highest peak in the world is called HI" MALAYA . “means the “hills of the Malays” and MALAYSIA read backwards meant AI SYALAM means” Angelic Kingdom of God” THE NEW JERUSALEM/ DARUSSALAM. PTOLEMY called this place “THE GOLDEN CHERSONESE” and The Indian called this place “SWARNABHUMI” which literally translated means the LAND OF GOLD” Malaysia is the only country that has 9 sultans (Kings)who rotates among themselves to be proclaimed KING for a period of 5 years, after which they are fallen kings). And if the above prophecies on the AEC formation is unacceptable then look at this. and after 5 years this king is fallen and he will become the sultan and return to his state. A new king will be elected to replace him. So basically this is the country of the ten kings, with the nine sultan and plus BRUNEI it is still ten KINGS."There are seven kings, five have fallen, one is, the other has not yet comes, and when he comes he shall remain a little while before the faithful and chosen shall overcome them”.


  ReplyDelete
  Replies
  1. The existence of the Imam Mahadi, Jesus descended back to earth and the references of Dajjal there was no mention in the Quran ... just from books of hadith.

   4 Imam Sunni memorized million hadith so does the 12 Imam Shiah. In Sunni books of hadith there are only 200 thousand sentences, whereas in Shia books of hadith there are also 200 thousand sentences. If added to the two which only amounted to 400 thousand sentences. Where vanished the remainder of 600 thousand verse???

   HOLD JUST TO QURAN AND SUNNAH.

   Delete
  2. The existence of the Imam Mahadi, Jesus descended back to earth and the references of Dajjal there was no mention in the Quran ... just from books of hadith.

   4 Imam Sunni memorized million hadith so does the 12 Imam Shiah. In Sunni books of hadith there are only 200 thousand sentences, whereas in Shia books of hadith there are also 200 thousand sentences. If added to the two which only amounted to 400 thousand sentences. Where vanished the remainder of 600 thousand verse???

   HOLD JUST TO QURAN AND SUNNAH.

   Delete
 7. 1. THE GOLDEN CHERSONESE, SWARNABHUMI, DARUSSALAM, OPHIR, THE GREEN COUNTRY, THE COUNTRY FAR OFF,THE KINGDOM OF GOD,MALAYSIA(AISYALAM)

  SOMETHING TO PONDER AND REFLECT
  Remember when ISA uttered in the INJIL ” I am going to the place of MY FATHER and saying that in the place of “MY FATHER” there are many Mansions(Palaces). This country has got TEN KINGS as revealed to JOHN in the Island of PATMOS and yes ( Sultan rotate to become the KINGS every 5 years and taking Brunei as part of the Malay Peninsula, yes still TEN Kings. Jesus said all this king, shall gave the power unto ONE (AGONG) and they shall have a blasphemous Name . The “Timid and the Gentle shall inherit the Earth. Yes the 2nd coming will be here. Quran 5/54 “soon will God produce a people whom He will love as they will love HIM- lowly with believers, mighty against the rejecters,and fighting in the way of God’(sifat orang Melayu).
  This is the KINGDOM OF GOD, the New Jerusalem , MALAYSIA reads backwards is AISYALAM and this is the GOLDEN CHERSONESE, where HIRAM’S ship came to bring back the GOLD OF OPHIR to SOLOMON. In 1930′s the British found in Pahang in RAUB, artifacts and hebrew writings and brought back to the British Museum,(check on this ) In the Quran21/81 “ And unto Solomon(we subdued) the stormy wind, so that it sped at HIS behest towards the LAND, which we had BLESSED, for it is WE who have knowledge of everything” Kampung Acirat 2/94 “ katakanlah jika kamu, kampung acirat itu khusus untukmu di sisi Allah, bukan untuk orang lain, maka inginkanlah kematian jika kamu memang benar” 23/74 “ DAN SESUNGGUHNYA ORANG-ORANG YANG TIDAK BERIMAN KEPADA NEGERI ACIRAT BENAR- BENAR MENYIMPANG DARI JALAN”. 6/27” BAGI MEREKA DARUSALAM PADA SISI TUHANNYA DAN DIALAH PELINDUNG MEREKA DISEBABKAN AMAL SALEH YANG MEREKA KERJAKAN”. 6/32 “DAN TIADALAH KEHIDUPAN DUNIA INI SELAIN DARI MAIN-MAIN DAN SENDA GURAU BELAKA. DAN SESUNGGUHNYA KAMPUNG ACIRAT ITU LEBIH BAIK BAGI MEREKA YANG BERTAKWA. MAKA TIDAKKAH KAMU MEMAHAMI NYA ?. 10/25 ALLAH MENYERU KE DARUSSALAM DAN MENUNJUKI ORANG YANG DIKEHENDAKINYA KEPADA JALAN YANG LURUS’
  This place was call Malaya, yes the highest peak on earth is HIMALAYA. This country domain is” MY” and in international sports Malaysian contingent known as MAS (GOLD)
  As Isa said, ” as the lightning strike from the East to the West so shall my coming be” . He said I will talk in a” PLAIN language”. and Malay is a very plain language. In the Book of the Revelation , the subject matter of the codified message ‘ I shall talk to you about many nations , tongues. languages and KIngs” This is the “Green Country” and the Pleasant or Beautiful or Bountiful Country. Peninsula Malaysia has 12 states which reflects the 12 tribes of Israel. Look at the book of the Revelation the sign of the Promised Land. The symbol of” Stars and Moon in Malaysian Flag”.

  ReplyDelete
 8. Yes, all are now in the 2nd life as he said ” verily, verily I said unto thee except a ,man be born again thou shall not see the Kingdom of GOD”, yes we all must be born again, 2nd coming means all of you must be in the 2nd life now. 7/25 Allah berfirman’Dibumi itu kamu HIDUP dan dibumi itu kamu mati dan dari BUMI itu kamu akan DIBANGKITKAN” ‘ kamu hidup kamu mati dan kamu akan dihidupkan kembali dalam ciptaan yang baru” ‘ Aku akan ciptakan kamu dalam keadaan yang kamu tidak ketahui”
  15/24 “ sesungguhnya kami telah mengetahui orang –orang yang terdahulu daripada kamu, dan sesungguhnya kami mengetahui orang –orang yang terkemudian.
  PROMISED TO NABI IBRAHIM
  2/124 ….SESUNGGUHNYA AKU AKAN MENJADIKAN MU imam BAGI SELURUH MANUSIA….Ibrahim berkata” dari keturunanku, ALLAH BERFIRMAN “JANJIKU TIDAK MENGENA ORANG YANG ZALIM”
  20/55 “Dan kami berfirman, sesudah itu kepada Bani Israil “ Diamlah di negeri ini, maka apabila datang MASA BERBANGKIT, niscaya kamiu datangkan kamu dalam keadaan bercampur baur”

  Begitu juga hadith- hadith banyak memberi gambaran tentang kedatangan Isa AL Masih di sebelah timur. KHORASSAN- negeri matahari terbit.
  Dan akhir saperti disebut Isa dalam INJIL, Rasul ALLAH, yang dia panggil AHMAD , disebut sebagai the COMFORTER, CONSOLER, THE SPIRIT OF TRUTH, who will come and tell you ‘about sin , judgement, and truth’ dan akhir sekali segala doa ahli kitab akan berakhir dengan AMIN, which refers to MOHD.
  Dan MAHADI itu akan datang dalam golongan ISLAM dan banyak ciri –ciri yang disebut tentang MAHADI oleh RASULLULLAH ada lah tepat dan benar.

  ReplyDelete
 9. jika kita ingin memahami sesuatu dan mengaitkan dengan keinginan, maka itulah jawapan yang akan kita dapatkan melalui keinginan,, tak lebih dari itu, jika mencari sesuatu jawapan hendaklah 'NATURAL " posisi kamu.. kamu akan melihatnya .. ^_^ .. kekuasaan Allah itu melebihi kebijaksanaan manusia, bagaimana mungkin kita tahu apa yang sebenarnya terdapat dalam fikirannya. jika sebagai manusia kita dapat menginterpretasikannya dengan betul, maka kita adalah setarafnya..mana mungkin bukan??? maka hanya satu kunci ( keyword) di dalam
  TAURAT, INJIL, AL-QURAN yang manusia sering abaikan iaitu AJARAN KEBAIKAN (INTIPATI) di dalam tiga kitab itu . 3 kitab satu tujuan dibawa tiga nabi yang agung..adalah untuk mengubah manusia ke arah KEBAIKAN. tetapi sebaliknya kita sibuk menginterpretasikan perkara lain.. kerana sikap inilah tidak kira yahudi, kristian, islam, bertelagah, kerana terlalu ingin membuktikan siapa betul siapa salah..tetapi lupa akan Tujuan Utama KItab2 dan nabi2 diutuskan.. kita lebih suka ingin membuktikan yang kitalah apa yang dimaksudkan .. percayalah KEINGINAN ,KASIH SAYANG dan KEAGUNGAN ALLAH adalah lebih dari itu .. jangan menterjemah - NYA mengikut apa jawapan yang hati kita ingin kan. kerana kita membuat kekuasaannya akan terhenti di situ .
  agama Allah bagiku bukan , yahudi,kristian mahupun islam tetapi CINTA ,KASIH, dan SAYANG

  ReplyDelete
 10. http://madahselokaaddp.blogspot.sg/2014/11/perihal-master-of-grand-master-ii.html?showComment=1417666967418&m=1#c9148643156728478890

  ReplyDelete
 11. Pak arab yg kita nampak kat kl tu dpd iran. Sebab tu diorang teruk.

  ReplyDelete
 12. Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi

  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam
  Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia


  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DI SELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FI SABILILLAH

  “Apabila sudah habis bulan-bulan haram itu, maka BUNUHLAH orang-orang musyrikin itu di mana saja kamu jumpai mereka, tangkaplah mereka, tawanlah mereka, dan intailah di tempat pengintaian. Jika mereka bertaubat dan mendirikan shalat dan menunaikan zakat, maka berilah kebebasan kepada mereka untuk berjalan. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.”
  (QS. Al-Taubah [9]: 5

  “Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah)..
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  “Sesungguhnya Aku bersama kamu, maka teguhkan (pendirian) orang-orang yang telah beriman”. Kelak akan Aku jatuhkan rasa ketakutan ke dalam hati orang-orang kafir,maka penggallah kepala mereka dan pancunglah tiap-tiap ujung jari mereka.
  Qs. Al-Anfaal :12

  Apabila kamu bertemu dengan orang-orang kafir di medan perang maka pancunglah batang leher mereka.
  Qs. Muhammad : 4

  Maka berperanglah kamu pada jalan Allah, tidaklah kamu dibebani melainkan dengan kewajiban kamu sendiri .
  Al-Baqarah : 190

  Telah diizinkan berperang bagi orang-orang yang diperangi, karena sesungguhnya mereka telah dianiaya.
  Dan sesungguhnya Allah, benar-benar Maha Kuasa menolong mereka itu,
  Al-Hajj (22) : 40

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR

  MEREKA YANG MEMATUHI DAN MELAKSANAKAN PENGUMUMAN INI
  ADALAH TENTARA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH
  SEDANGKAN YANG RAGU DAN MENOLAKNYA MAKA
  MEREKA SECARA OTOMATIS MENJADI MUSUH ISLAM YANG HARUS DIHANCURKAN.

  WAHAI PARA IKHWAN JANGAN PERNAH TAKUT PADA MEREKA,
  UBUN-UBUN MEREKA SEMUA BERADA DALAM KEKUASAN DAN KEHENDAK ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA.

  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 13. Pelik la ko ni melayu dari keturunan adam la bukan yahudi bangsat tu.....tak ingin aku ada pertalian dgn yahudi bangsat tu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yahudi dgn bani israel lain, bro... yg pelik bg yg buta hati je

   Delete
 14. tanyalah kpd Ahli Bait dari keturunan Sayyidina Abdullah bin Abbas R.A. Mreka ada di Malaysia

  ReplyDelete
 15. jangan buat fitnahDiam itu selamat. Jagalah salat dan abab sesama manusia. Yg lain serahkan aje pd Allah

  ReplyDelete
 16. jangan buat fitnahDiam itu selamat. Jagalah salat dan abab sesama manusia. Yg lain serahkan aje pd Allah

  ReplyDelete
 17. "Yang bakal menjadi Imam Mahdi mestilah daripada keturunan Saidina Hasan r.a. . Setelah saya meneliti, maka keturunan Saidina Hasan r.a. adalah daripada Ali Nurul Alam, iaitu bangsawan Majapahit yang mentadbir Kelantan Lama. Keturunan tersebut adalah terdiri daripada Wan (kedua-dua Wan di Kelantan dan Wan di Acheh), Nik, Long dan Pangeran (Brunei). Inilah keturunan pendakwah yang ada kemungkinan merupakan gene yang dipunyai oleh Imam Mahdi."

  Maaf tuan, saya 'copy' rangkap di atas untuk sedikit pembetulan. Sebenarnya keturunan Syed Ali Nurul Alam adalah daripada Sayyid Hussien Jamadil Kubra. Sayyid Hussien Jamadil Kubra pula daripada salasilah Saidina Hussien bukan daripada Saidina Hassan seperti yang saudara tuliskan tu. Sekian terima kasih.

  ReplyDelete
 18. no comment....... relax relax semua...... kte masih cuma bertesis lgi d sini mncari kbenaran.... x perlu nk kata aq betul... ko salah etc..... sikap mcm tu amat mmbenikn bahkn dicela agama.... aptah lgi smpai mmperlekeh org lain.... spe nk teruskn sikap tu diparsilahkn merambus dri sini.... manusia selalu ad EGO x brtempatnya.... moga kta djauhi Allah SWT.dri selalu merasakn diri sndiri shja org paling betul.....

  ReplyDelete
  Replies
  1. SAYA SETUJU, dan sabar saya sendiri sedang membuat kajian tentang hal ini...kalau ada hasil intelektualnya saya cuba kongsikan nanti ... kita semua kena hormat pandangan org lain, walau tidak selari dgn pemikiran kita... jgn kondem org, itu BANGANG la namanya. nak baca teruskan baca artikel yg dipostingkan kalau NAK TEGUR cara baik dan intelek..[Zizan Ahmad]

   Delete
  2. setuju, ikut fakta berlandaskan Al-Quran dan Al-Sunnah.. xperlu bergaduh, nnti musuh senang mencari kelemahan.

   Delete
 19. so... dpendekkn citer... baca dgn tenang n tbuka..... bkn dgn hawa nafsu serakah mau membenar sendiri2 aje.....

  ReplyDelete
 20. xkn korang2 yg tinggi2 mngaji agama ni bnda basic pn dah failed miserably??????

  ReplyDelete
 21. Memang melayu berasal dari keturunan nabi......di sini aku nk cerita kan tentang rombongan raja bagindo dari minangkabau dan menyebarkan islam di nusantara malaysia melalui melaka negeri sembilan dan beberapa negeri lain termasuk negara brunei & filipina tengah, sulu......asal usul melayu itu dari arab bapa2 kita yg terdahulu nabi2 persuruh allah.......sampai di nusantara di gelar ulama iatu sahabat terdekat nabi. wallahualam.

  ReplyDelete
 22. pakistan boleh caya lah keturunan nabi yusuf as sebab diorang putih kacak dan hidung mangcung melayu jgn cite lah angan mat jenin rupe dah la jgn menanam angan2 kosong dlam hati pikir nak berjihad di jln allah swt senang ke aku rase melayu asal dr bansa hambe nabi ishak as kot mengikut fitrah bansa kulit gelap semua dr golongan hambe

  ReplyDelete
 23. Memang btol Nusantara negeri para Nabi.. Nusantara termasuk Malaysia, Indonesia, Brunei, Singapura dan lain2 negara di Asia tenggara dahulu kala satu kesatuan negara yg sgt besar.. Candi Borobudur peninggalan Nabi Sulaiman a.s di kepulauan Jawa, Indonesia juga keturunan dari Nabi Ibrahim..

  ReplyDelete
 24. Assalamualaikum. .mencari asal usul yg hilang. . Klu sesiapa saja yg mengetahui ttg asal usul ne. .nama saya sofian bin hamid Bin ibrahim. . Ayah sy cakap keturunan sy dari sharif berasal dari philipine + banjar indonesia. . Ne kaum keturah ke. . Dari nabi apa. . ????

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kami mmg dh Lama tinggal kt borneo sabah. .smoga ada yg mempunyai pengetahuan ttg asal usul ne. .

   Delete
  2. Kami mmg dh Lama tinggal kt borneo sabah. .smoga ada yg mempunyai pengetahuan ttg asal usul ne. .

   Delete
 25. Assalamualaikum. .mencari asal usul yg hilang. . Klu sesiapa saja yg mengetahui ttg asal usul ne. .nama saya sofian bin hamid Bin ibrahim. . Ayah sy cakap keturunan sy dari sharif berasal dari philipine + banjar indonesia. . Ne kaum keturah ke. . Dari nabi apa. . ????

  ReplyDelete
 26. sifat org Melayu sebenarnya mirip Nabi Daud AS.....bila zikir...azan...bersyair...mengaji...suaranya merdu & mendayu-dayu. Bila solat...solatnya penuh makrifat dan lembut. berbudi-bahasa bila bertutur.....Dlm kitab Zabur pun ada syair2 puisi2 gurindam~seloka memuji kebesaran Allah...Individu yg sebenar-benar telah mengalihkan Candi Borubodor dr Yemen ke Jawa adalah Asit Bin Borhiah. Beliau adalah pengamal Kitab Zabur yg hidup ketika zaman King David & King Solomon.DAN bukannya Ifrit. Rasulullah SAW pernah ditanya para sahabat mengenai amalan solat,zikir,puasa diantara
  Nabi-Nabi yg mana satu paling disukai Allah?..Maka Rasulullah SAW menjawab.. Nabi Daud AS.
  Jika Bangsa Melayu itu....apabila solat..solatnya tomakninah dan penuh makrifat...apabila berdoa bertawasul kpd Nabi-Nabi....suaranya merdu+mendayu-dayu...apabila berjabat-tangan sentiasa beselawat dgn penuh ikhlas.............maka semakin kuatlah Melayu. ( hanya keturunan dari DNA Malayo-Polynesia saja yg mampu menurunkan/mewarisi ilmu nenek-moyang dgn cara mimpi+tepuk bahu+doa... sebagaimana tawassul dlm doa Nurun Nubuwwah yg berbunyi "Sesungguhnya Sulaiman telah mewarisi Daud wahai Allah yang menduduki singgahsana yang mulia" )

  ReplyDelete
 27. Smoga kita tetap dijalan Allah dan sentiasa ditetapkan keimanan.....tak tersasar...

  ReplyDelete
 28. Smoga kita tetap dijalan Allah dan sentiasa ditetapkan keimanan.....tak tersasar...

  ReplyDelete
 29. Assalamualaikum w.b.t..,
  1. Soal imam mahdi yg dibangkitkan jadi isu?; cbe berfikir secara jelas dan faham betul2..pertama skali umum kita tau bahawa imam mahdi itu adalah seorg khalifah yg akan memimpin ummat islam diakhir zaman nanti dibantu oleh nabi isa alaihisalam..itu sudah cukup jelas.
  2. Imam mahdi dikalangan org melayu?atau rumpum melayu?atau sape sebenarnya? Bukankah penghulu@sultan segala bg nabi adalah nabi muhammad s.a.w ? Bermaksud tidak akan ada lagi nabi selain darinya atau tidak akan ada lagi mana2 manusia sempurna selain darinya. Ini cukop jelas bg mereka2 yg benar2 memahami. Bukan sekadar tau tetapi tidak mengenal.. Apakah imam mahdi itu sendri adalah insan yg terlebih agung@hebat dari rasullallah?? Jawapannye ckop mudah:" Tidak akan ada manusia yg lebih istimewa selain rasullallah". Makanya, imam mahdi itu sendri adalah rasullallah. 3. Sesetgh org akan berkata; tidak mungkin rasullallah itu adalah imam mahdi!..kerna rasullallah itu sudahpun 'wafat'. Maka ini jawapannya; adapun soal 'wafat' atau 'mati' itu adalah sebagaian dr tidur...apakah maksud sebenar wafat@mati ini? Yang wafat@mati hanyalah jasad dan bukannye 'ruh'..jadi dimana wafat@mati?? (Belajarlah mengenal mati).Bukankah Allah itu maha esa..apapun yg dikehendakinya tidak ada yg mustahil baginya( ditahap ini belajarlah mengenal Allah maka kamu akan tau rahsianya).
  Sekian,
  Assalamualaikum w.b.t.

  ReplyDelete
 30. Assalamualaikum w.b.t..,
  1. Soal imam mahdi yg dibangkitkan jadi isu?; cbe berfikir secara jelas dan faham betul2..pertama skali umum kita tau bahawa imam mahdi itu adalah seorg khalifah yg akan memimpin ummat islam diakhir zaman nanti dibantu oleh nabi isa alaihisalam..itu sudah cukup jelas.
  2. Imam mahdi dikalangan org melayu?atau rumpum melayu?atau sape sebenarnya? Bukankah penghulu@sultan segala bg nabi adalah nabi muhammad s.a.w ? Bermaksud tidak akan ada lagi nabi selain darinya atau tidak akan ada lagi mana2 manusia sempurna selain darinya. Ini cukop jelas bg mereka2 yg benar2 memahami. Bukan sekadar tau tetapi tidak mengenal.. Apakah imam mahdi itu sendri adalah insan yg terlebih agung@hebat dari rasullallah?? Jawapannye ckop mudah:" Tidak akan ada manusia yg lebih istimewa selain rasullallah". Makanya, imam mahdi itu sendri adalah rasullallah. 3. Sesetgh org akan berkata; tidak mungkin rasullallah itu adalah imam mahdi!..kerna rasullallah itu sudahpun 'wafat'. Maka ini jawapannya; adapun soal 'wafat' atau 'mati' itu adalah sebagaian dr tidur...apakah maksud sebenar wafat@mati ini? Yang wafat@mati hanyalah jasad dan bukannye 'ruh'..jadi dimana wafat@mati?? (Belajarlah mengenal mati).Bukankah Allah itu maha esa..apapun yg dikehendakinya tidak ada yg mustahil baginya( ditahap ini belajarlah mengenal Allah maka kamu akan tau rahsianya).
  Sekian,
  Assalamualaikum w.b.t.

  ReplyDelete
 31. DEKLARASI PERANG KHILAFAH ISLAM
  Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
  2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
  3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
  4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
  5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
  6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
  7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
  8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
  9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM DAN DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

  "Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR

  WAHAI PARA IKHWAN JANGAN PERNAH TAKUT PADA MEREKA,
  UBUN-UBUN MEREKA SEMUA BERADA DALAM KEKUASAN DAN KEHENDAK ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA.

  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.

  Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
  Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
  maka tidak ada permusuhan (lagi),
  kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 32. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 33. Obiously bullshit info. sejak bila la pulak ada keturah? mana reference dalam quran dan hadis?? tak pernah jumpa pun info ni dalam quran?? bab mana, chapter mana?? Simply made up by some umngok guy. haha a laughing article.

  ReplyDelete
 34. Obiously bullshit info. sejak bila la pulak ada keturah? mana reference dalam quran dan hadis?? tak pernah jumpa pun info ni dalam quran?? bab mana, chapter mana?? Simply made up by some umngok guy. haha a laughing article.

  ReplyDelete
 35. Sume owg x fhm APA sbnrnya yg d katakn imm mhdi.jngn bawa jauh PD diri.

  ReplyDelete
 36. Sume owg x fhm APA sbnrnya yg d katakn imm mhdi.jngn bawa jauh PD diri.

  ReplyDelete
 37. INILAH YANG NYATA. INILAH YANG BENAR.

  Kita umat Islam sering keliru dan terpedaya dengan kajian dan tulisan KAFIRUN LAKNATULLAH terutamanya tentang MANUSIA dan KEHIDUPAN.

  Perhatikan bagimana sebilangan besar umat Islam diputarbelitkan dengan kajian mereka tentang Nabi Allah Adam AS. Menurut Al Quran Adam adalah manusia pertama dijadikan Allah dan sejak diturunkan ke dunia hingga ke hari diperkirakan hanya sekitar 10 ribu tahun. Dari pengiraan bagaimana pula mereka perkirakan terdapatnya penemuan fosil manusia berumur lebih dari 70 ribu tahun, malah beratus ribu tahun dsbnya?

  Begitu juga dengan pembohongan mereka tentang bilangan isteri-isteri Nabi Ibrahim AS, menurut Al Quran Nabi Ibrahim hanya mempunyai 2 isteri iaitu SITI SARAH dan SITI HAJJAR. Dari alam ghaib mana pula wujudnya isteri ke 3 baginda?

  Apa tah lagi bila membincangkan tentang Ismailiat dan Israeliat. Adalah amat tidak wajar sama sekali menjejak Islam dan Melayu dari Jurai Ishak AS, memandangkan Nabi-Nabi dari jurai Ishak AS hanya diutuskan buat BANI ISRAEL, yang wajarnya menjejak Islam dan Melayu harus bermula dari JURAI ISMAIL AS.

  Persoalanya apa saja berita yang bertentangan dengan Al Quran dan Islam ITULAH YANG DIPERCAYAI DAN DIPERAKUI BETUL OLEH SEBILANGAN BESAR UMAT ISLAM.

  Carilah kepastian dan rungkailah kebenaran...

  ReplyDelete
 38. MENJEJAK MALA-UR.

  MENJEJAK MALA-UR/MELAYU HARUS BERMULA DARI LANGKAH ISLAM.

  Muhammad Rasulallah SAW adalah pelengkap dan penutup AGAMA HANIF, AGAMA ISLAM merupakan matlamat akhir kenabian Adam AS yang diturunkan pada Nabi Syits AS, Idris AS, Nuh AS, Hud AS, Ibrahim AS dan Ismail AS.

  Amat tidak wajar menjejejak Islam dan Melayu menerusi jurai Ishak AS.Nabi-Nabi yang diturunkan dari jurai Ishak AS hanya dikhusus buat Bani Israel.

  Nabi Ismail AS dikurniakan 12 putera dan 1 puteri, SAKA dan BAKA dari putera-putera serta puteri Ismail AS ramai bermukim di Pathoni, Kedah Tua dan Campa serta berhubung rapat dengan keunggulan Raja Agung Iskandar Zulkarnaen.

  Menurut Kitab Tarikh Al Hukama, Sami bin Abdullah Al Makhluth, Ibnu Kathir dll berlandaskan Al Quran menyebut: TAMADUN MANUSIA BERMULA DARI NABI IDRIS AS baginda dilahirkan di MUnaf/Memphis dan digelar HurMUS Al Haramisah, baginda diutus buat kaum Nabi Syits AS keturunan Qabil, putera Adam AS.

  Di zaman Idris AS kaum Syits AS digelar kaum HurMUS atau MU atau di kalangan kafirun laknatullah dikenali sebagai kaum LeMUria.

  Nabi Idris AS dikurniakan dengan berbagai-bagai kemahiran dan kepandaian antaranya mahir mengukir segala jenis batu permata, mengira, menulis, melukis, mengukur, menjahit, berfalsafah dan yang paling utama berpengetahuan tinggi dalam ilmu astronomi atau kebintangan.

  Di zaman baginda telah terdapat 72 pecahan kaum dan bahasa serta telah menggambarkan 188 buah kota di atas lempeng tanah liat dan logam.

  Baginda Idris AS juga bertanggung jawab menabalkan 4 Raja di 4 penjuru dunia dengan 4 perbezaan cuaca dan bentuk muka bumi, setiap penjuru terdapat 4 perbezaan dataran: Dataran Bawah, Dataran Atas, Dataran Bukit dan Dataran Tinggi.

  Kaum MU penghuni dataran bawah di 4 penjuru dunia bertukar menjadi angkuh, sombong, bongkak, takbur, mungkar dan kufur setelah diajarkan berbagai ilmu oleh baginda Idris AS berkesudahan dibinasakan Allah dengan banjir besar di zaman Nuh AS.

  Bermula dari kejadian tersebut maka terpisahlah 72 kaum dengan 72 asas bahasa diberpuluh ribu pulau, tanah besar dan benua benua antaranya KAUM DATARAN BUKIT atau KAUM MALA terpisah diberbelas ribu pulau dan tanah besar dengan asas bahasa yang dipanggil bahasa SELATAN atau AUSTRONESIA.

  Kaum Mala menerima AGAMA HANIF, AJARAN IBRAHIM yang disebarkan oleh penutur bahasa INDO-IRANIAN dan INDO-ARYAN dari jurai Ismail AS melalui Jalan Sutera yang dikatakan berhubung rapat dengan Raja Agung Iskandar Zulkarnaen.

  Bahasa campuran Austronesia, Indo-Iranian dan Indo-Aryan dijadikan bahasa rasmi kaum Mala begitu juga dengan tulisan Pallawa yang berasal dari Persia dan Pahlavi turut dijadikam tulisan rasmi kaum Mala.

  Kaum Mala yang Menerima AGAMA HANIF, AJARAN IBRAHIM digelar MALA-UR (UR adalah nama negara kelahiran Nabi Allah Ibrahim AS) kemudian dikenali sebagai MELAYU.

  Di zaman keagungan Kerajaan MELAYU SRIWIJAYA yang menguasai seluruh alam Melayu yang kini bernama Indonesia, Malaysia, Selatan Siam, Seltan Filipina, Selatan Funan, Selatan Kambodia dan Selatan Campa (Austronesia brmaksud SELATAN) CINA dan INDIA layaknya cuma berdagang dengan KERAJAAN AGUNG MALA-UR.

  MELAYU, SATU BANGSA AGUNG YANG SEANGKATAN DENGAN LEMURIA, ATLANTIS, MAYAN, MAYA, SEMURIA, IRANIA, ARYA DLL.

  KEMBALIKAN KEAGUNGAN MELAYU!!!

  ReplyDelete
 39. MENYINGKAP SANJAYA/SAN FOO TSI.

  MERUNGKAI KONSEPSI SANJAYA tentang Alam Melayu memang nyata amat padu ke serantauannya.

  Menerusi konsepsinya Sanjaya menamakan kesatuan Alam Melayu sebagai NUSANTARA (kini Sumatera dan seluruh pulau pulau di sekitarnya), NUSAKAMBANGAN (kini Pulau Jawa), NUSA ANTARA (kini Pulau Bali, Sulawesi dan Kalimantan), NUSA TANGGARA (kini Pulau Ambon, Meluku, Timur Lestee, Papua dll), NUSA KANCANA (kini Semenanjung Tanah Melayu/Malaysia) dan NUSA RANTANG (kini Selatan Myanmar, Selatan Siam, Selatan Filipina, Selatan Funan, Selatan Kambodia dan Selatan Campa. Bernaung di bawah 1 NUSA, menutur dan membudayakan 1 bahasa dan budaya dipanggil MELAYU.

  Di zaman Sanjaya atau juga dikenali sebagai San Foo Tsi selepas era Sriwijaya dan Darmasaraya, Agama Hanif ajaran Ibrahim begitu menular di kalangan Masyarakat Melayu di seluruh Alam Melayu, keadaan tesebut membuatkan Kerajaan Kesatuan Hindu Buddha (kini India, Thai, Indo Cina dan Cina) berasa tidak senang hati dan sentiasa memerangai Kerajaan Melayu di seluruh Alam Melayu di waktu itu.

  Dari gabungan angkatan tertera seluruh Kerajaan Kesatuan Hindu Buddha dan persekongkolan Kerajaan Bangsa Mala Jawaka yang menerima Buddha, Kerajaan Bangsa Mala Grahi yang menerima Hindu dan Kerajaan Bangsa Mala Medang Merdalong yang juga menerma Hindu yang berpusat di Selatan Siam, Kerajaan Melayu di seluruh Alam Melayu di bawah Sanjaya musnah binasa dibumi hanguskan termasuk di Nusa Kambangan.

  Bermula dari situ maka tertubuhlah Kerajaan Jawaka di Nusakambangan dan nama Nusa Kambangan ditukar ke nama Pulau Jawa yang dikongsi bersama dengan Kerajaan Grahi yang menamakan Kerajaan mereka sebagai Kerajaan Sunda dan Kerajaan Medang Merdalong sebagai Kerajaan Medang.

  Di zaman Darmasaraya sebelum Sanjaya terdapat banyak nama-nama negeri dan wilayah di serata Alam Melayu dipanggil dengan sebutan yang sama antaranya Bukit Jambi, Hutan Kandis, Pengkalan Kedah, Muara Kelantan, Johor, Kuantan Sengigi, Terengganu, Kutei atau Kutai dll di Sumatera juga terdapat di Semenanjung Melayu. Begitu juga dengan nama-nama wilayah di Pulau Jawa, Sulawesi, Kalimantan dsbnya.

  Kerajaan Melayu pada era sebelum Masehi dipercayai berpusat di tanah besar antaranya di Bima (kemudian Burma dan kini Myanmar), Kedah Tua, Funan dan Campa. Manakala Kerajaan Bangsa Mala yg tidak menerima Ajaran Ibrahim sebelum Masehi banyak berpusat di Grahi, Merdalong dan Kambodia.

  Antara Kerajaan Awal Bangsa Mala yang menerima Ajaran Ibrahim termasuk Kerajaan Kedah Tua, Gangga Negara, Beruas, Langkasuka, Tana Kala (Kelantan) dan Pahang Tua sebelum menebarkan sayap ke pulau- pulau seberang.

  ReplyDelete
 40. MENGGAMIT AHLUL-BAIT.

  Ahlul-Bait bermaksud Ahli Rumah,merujuk pada FEMININE GENDER atau MATRILINEAL menjurus pada PERUT IBU atau IBU KANDUNG.

  Ahlul-Bait bermula dari Rasulallah SAW, Fatimah Az Zahara, suami Fatimah Syaidina Ali, Putera Ahlul-Bait Hassan dan Hussein RA.

  Terdapat 3 ayat dalam Al Quran menyebut tentang Ahlul-Bait, kesemuanya merujuk pada IBU dan yang paling nyata di dalam Surah Al Ahzab ayat 33:33 amat jelas merujuk pada ISTERI-ISTERI NABI.

  Ahlul-Bait adalah Ahlul-Bait ianya berdiri dengan sendirinya. Nasab adalah Nasab juga berdiri dengan sendirinya.

  Ahlul-Bait dan Nasab sama sekali tidak boleh dicampur adukkan, ianya adalah 2 perkara berbeza dan amat ketara perbezaannya.

  Nasab merujuk pada PATRILINEAL bermaksud bin, binti atau Ibni dsb menjurus pada BANI atau SALASILAH KELUARGA atau BAKA. Manakala Ahlul-Bait merujuk pada SAKA atau KETURUNAN.

  SAKA itu SAKA. BAKA itu BAKA. IBU itu IBU. BAPA itu BAPA. MERAH itu IBU. PUTIH itu BAPA.

  Putera Ahlul-Bait akan putus taraf Ahlul-Bait digenerasi berikutnya dan akan disambung keturunannya oleh anak-anak perempuan.

  Sekiranya si ayah tidak mempunyai anak perempuan dan hanya mempunyai anak lelaki maka terputuslah keturunannya dan yang tinggal hanyalah salasilah keluarga dari anak-anak lelakinya.

  IBU merupakan sandaran Syurga,sebagaimana sabda Nabi supaya mengutamakan wanita wanita kamu, taati lah IBU KAMU, IBU KAMU dan IBU KAMU, satu anak perempuan itu bagus, dua lagi bagus dan tiga ke atas lebih bagus.

  Di sini amat jelas tahap BAPAK ITU TAK UBAH SEPERTI HANYA MENABUR BENIH yang selayaknya duduk ditahap ke4 jika dibandingkan dengan darjat IBU.

  Darah keturunan IBU dibawa kemati, sedangkan AYAH cuma tinggalkan nama di dunia.

  Apabila mati sahaja umat Islam maka akan diTALKINkan pada BIN IBU...CUBA RENUNGKAN APABILA DIBACAKAN TALKIN PADA HASSAN atau HUSSEIN RA: "WAHAI HASSAN BIN FATIMAH..." siapa Fatimah??? Tentulah Puteri Nabi, begitu juga dengan anak-anak Ummu Khalthum dan Zainab tentulah kedua duanya cucu Nabi.

  Keturunan dari PERUT IBU Rasulallah SAW akan tetap menjurai pada Nabi hingga kiamat. INI TAK MUNGKIN BERLAKU PADA NASAB AYAH SEBAB ISTERI MEREKA DARI KETURUNAN ORNG LAIN DAN BUKAN DARI KETURUNAN NABI.Sebagai cnth: jika dibacakan TALKIN pada anak Hassan RA, katakan anak Hassan RA bernama Era dan Isteri Hassan bernama Fazira "Wahai Era BIN Fazira" siapa Fazira??? adakah Fazira itu dari keturunan Nabi? Ini jelas menunjukkan pada kita nasab ayah itu cuma sekadar salasilah keluarga dan bukan darah keturunan.

  MUHAMMAD IBNI ABDULLAH atau IMAM MAHADI atau PUTERA AHLUL-BAIT akan lahir dari PERUT IBU KETURUNAN NABI PASTINYA BUKAN DARI SALASILAH KELUARGA atau BANI.

  Jelasnya IMAM MAHADI akan diiringi oleh 313 pemuda dari NASAB atau SALASILAH KELUARGA YANG AMAT RENDAH KEDUDUKANNYA JIKA DIBANDINGKAN DENGAN KETURUNAN IBU iaitu PEMUDA BANI TAMIM atau KELUARGA TAMIM!!! dan dituruti oleh PUTERA YANG CUMA BERIBU dan TIDAK BERNASAB ISA AL MASEH AS...wassalam.

  ReplyDelete
 41. MENGGAMIT AHLUL-BAIT.

  Ahlul-Bait bermaksud Ahli Rumah,merujuk pada FEMININE GENDER atau MATRILINEAL menjurus pada PERUT IBU atau IBU KANDUNG.

  Ahlul-Bait bermula dari Rasulallah SAW, Fatimah Az Zahara, suami Fatimah Syaidina Ali, Putera Ahlul-Bait Hassan dan Hussein RA.

  Terdapat 3 ayat dalam Al Quran menyebut tentang Ahlul-Bait, kesemuanya merujuk pada IBU dan yang paling nyata di dalam Surah Al Ahzab ayat 33:33 amat jelas merujuk pada ISTERI-ISTERI NABI.

  Ahlul-Bait adalah Ahlul-Bait ianya berdiri dengan sendirinya. Nasab adalah Nasab juga berdiri dengan sendirinya.

  Ahlul-Bait dan Nasab sama sekali tidak boleh dicampur adukkan, ianya adalah 2 perkara berbeza dan amat ketara perbezaannya.

  Nasab merujuk pada PATRILINEAL bermaksud bin, binti atau Ibni dsb menjurus pada BANI atau SALASILAH KELUARGA atau BAKA. Manakala Ahlul-Bait merujuk pada SAKA atau KETURUNAN.

  SAKA itu SAKA. BAKA itu BAKA. IBU itu IBU. BAPA itu BAPA. MERAH itu IBU. PUTIH itu BAPA.

  Putera Ahlul-Bait akan putus taraf Ahlul-Bait digenerasi berikutnya dan akan disambung keturunannya oleh anak-anak perempuan.

  Sekiranya si ayah tidak mempunyai anak perempuan dan hanya mempunyai anak lelaki maka terputuslah keturunannya dan yang tinggal hanyalah salasilah keluarga dari anak-anak lelakinya.

  IBU merupakan sandaran Syurga,sebagaimana sabda Nabi supaya mengutamakan wanita wanita kamu, taati lah IBU KAMU, IBU KAMU dan IBU KAMU, satu anak perempuan itu bagus, dua lagi bagus dan tiga ke atas lebih bagus.

  Di sini amat jelas tahap BAPAK ITU TAK UBAH SEPERTI HANYA MENABUR BENIH yang selayaknya duduk ditahap ke4 jika dibandingkan dengan darjat IBU.

  Darah keturunan IBU dibawa kemati, sedangkan AYAH cuma tinggalkan nama di dunia.

  Apabila mati sahaja umat Islam maka akan diTALKINkan pada BIN IBU...CUBA RENUNGKAN APABILA DIBACAKAN TALKIN PADA HASSAN atau HUSSEIN RA: "WAHAI HASSAN BIN FATIMAH..." siapa Fatimah??? Tentulah Puteri Nabi, begitu juga dengan anak-anak Ummu Khalthum dan Zainab tentulah kedua duanya cucu Nabi.

  Keturunan dari PERUT IBU Rasulallah SAW akan tetap menjurai pada Nabi hingga kiamat. INI TAK MUNGKIN BERLAKU PADA NASAB AYAH SEBAB ISTERI MEREKA DARI KETURUNAN ORNG LAIN DAN BUKAN DARI KETURUNAN NABI.Sebagai cnth: jika dibacakan TALKIN pada anak Hassan RA, katakan anak Hassan RA bernama Era dan Isteri Hassan bernama Fazira "Wahai Era BIN Fazira" siapa Fazira??? adakah Fazira itu dari keturunan Nabi? Ini jelas menunjukkan pada kita nasab ayah itu cuma sekadar salasilah keluarga dan bukan darah keturunan.

  MUHAMMAD IBNI ABDULLAH atau IMAM MAHADI atau PUTERA AHLUL-BAIT akan lahir dari PERUT IBU KETURUNAN NABI PASTINYA BUKAN DARI SALASILAH KELUARGA atau BANI.

  Jelasnya IMAM MAHADI akan diiringi oleh 313 pemuda dari NASAB atau SALASILAH KELUARGA YANG AMAT RENDAH KEDUDUKANNYA JIKA DIBANDINGKAN DENGAN KETURUNAN IBU iaitu PEMUDA BANI TAMIM atau KELUARGA TAMIM!!! dan dituruti oleh PUTERA YANG CUMA BERIBU dan TIDAK BERNASAB ISA AL MASEH AS...wassalam.

  ReplyDelete
 42. MENYINGKAP SANJAYA/SAN FOO TSI.

  MERUNGKAI KONSEPSI SANJAYA tentang Alam Melayu memang nyata amat padu ke serantauannya.

  Menerusi konsepsinya Sanjaya menamakan kesatuan Alam Melayu sebagai NUSANTARA (kini Sumatera dan seluruh pulau pulau di sekitarnya), NUSAKAMBANGAN (kini Pulau Jawa), NUSA ANTARA (kini Pulau Bali, Sulawesi dan Kalimantan), NUSA TANGGARA (kini Pulau Ambon, Meluku, Timur Lestee, Papua dll), NUSA KANCANA (kini Semenanjung Tanah Melayu/Malaysia) dan NUSA RANTANG (kini Selatan Myanmar, Selatan Siam, Selatan Filipina, Selatan Funan, Selatan Kambodia dan Selatan Campa. Bernaung di bawah 1 NUSA, menutur dan membudayakan 1 bahasa dan budaya dipanggil MELAYU.

  Di zaman Sanjaya atau juga dikenali sebagai San Foo Tsi selepas era Sriwijaya dan Darmasaraya, Agama Hanif ajaran Ibrahim begitu menular di kalangan Masyarakat Melayu di seluruh Alam Melayu, keadaan tesebut membuatkan Kerajaan Kesatuan Hindu Buddha (kini India, Thai, Indo Cina dan Cina) berasa tidak senang hati dan sentiasa memerangai Kerajaan Melayu di seluruh Alam Melayu di waktu itu.

  Dari gabungan angkatan tertera seluruh Kerajaan Kesatuan Hindu Buddha dan persekongkolan Kerajaan Bangsa Mala Jawaka yang menerima Buddha, Kerajaan Bangsa Mala Grahi yang menerima Hindu dan Kerajaan Bangsa Mala Medang Merdalong yang juga menerma Hindu yang berpusat di Selatan Siam, Kerajaan Melayu di seluruh Alam Melayu di bawah Sanjaya musnah binasa dibumi hanguskan termasuk di Nusa Kambangan.

  Bermula dari situ maka tertubuhlah Kerajaan Jawaka di Nusakambangan dan nama Nusa Kambangan ditukar ke nama Pulau Jawa yang dikongsi bersama dengan Kerajaan Grahi yang menamakan Kerajaan mereka sebagai Kerajaan Sunda dan Kerajaan Medang Merdalong sebagai Kerajaan Medang.

  Di zaman Darmasaraya sebelum Sanjaya terdapat banyak nama-nama negeri dan wilayah di serata Alam Melayu dipanggil dengan sebutan yang sama antaranya Bukit Jambi, Hutan Kandis, Pengkalan Kedah, Muara Kelantan, Johor, Kuantan Sengigi, Terengganu, Kutei atau Kutai dll di Sumatera juga terdapat di Semenanjung Melayu. Begitu juga dengan nama-nama wilayah di Pulau Jawa, Sulawesi, Kalimantan dsbnya.

  Kerajaan Melayu pada era sebelum Masehi dipercayai berpusat di tanah besar antaranya di Bima (kemudian Burma dan kini Myanmar), Kedah Tua, Funan dan Campa. Manakala Kerajaan Bangsa Mala yg tidak menerima Ajaran Ibrahim sebelum Masehi banyak berpusat di Grahi, Merdalong dan Kambodia.

  Antara Kerajaan Awal Bangsa Mala yang menerima Ajaran Ibrahim termasuk Kerajaan Kedah Tua, Gangga Negara, Beruas, Langkasuka, Tana Kala (Kelantan) dan Pahang Tua sebelum menebarkan sayap ke pulau- pulau seberang.

  ReplyDelete
 43. IMAM MAHDI MENYERU
  BENTUKLAH PASUKAN MILITER PADA SETIAP ZONA ISLAM
  SAMBUTLAH UNDANGAN PASUKAN KOMANDO BENDERA HITAM
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Untuk para Rijalus Shaleh dimana saja kalian berada,
  bukankah waktu subuh sudah dekat? keluarlah dan hunuslah senjata kalian.

  Dengan memohon Ijin Mu Ya Allah Engkaulah Pemilik Asmaul Husna, Ya Dzulzalalil Matien kami memohon dengan namaMu yang Agung
  Pemilik Tentara langit dan Bumi perkenankanlah kami menggunakan seluruh Anasir Alam untuk kami gunakan sebagai Tentara Islam untuk Menghancurkan seluruh Kekuatan kekufuran, kemusyrikan dan kemunafiqan yang sudah merajalela di muka bumi ini hingga Dien Islam saja yang berdaulat , tegak perkasa dan hanya engkau saja Ya Allah yang berhak disembah !

  Firman Allah: at-Taubah 38, 39
  Hai orang-orang yang beriman, mengapa kamu jika dikatakan orang kepadamu: “Berperanglah kamu pada jalan Allah”, lalu kamu berlambat-lambat (duduk) ditanah? Adakah kamu suka dengan kehidupan didunia ini daripada akhirat? Maka tak adalah kesukaan hidup di dunia, diperbandingkan dengan akhirat, melainkan sedikit
  sekali. Jika kamu tiada mahu berperang, nescaya Allah menyiksamu dengan azab yang pedih dan Dia akan menukar kamu dengan kaum yang lain, sedang kamu tiada melarat kepada Allah sedikit pun. Allah Maha kuasa atas tiap-tiap sesuatu.

  Berjihad itu adalah satu perintah Allah yang Maha Tinggi, sedangkan mengabaikan Jihad itu adalah satu pengingkaran dan kedurhakaan yang besar terhadap Allah!

  Firman Allah: al-Anfal 39
  Dan perangilah mereka sehingga tidak ada fitnah lagi, dan jadilah agama untuk Allah.

  Peraturan dan undang-undang ciptaan manusia itu adalah kekufuran, dan setiap kekufuran itu disifatkan Allah sebagai penindasan, kezaliman, ancaman, kejahatan dan kerusakan kepada manusia di bumi.
  Ketahuilah !, Semua Negara Didunia ini adalah Negara Boneka Dajjal

  Allah Memerintahkan Kami untuk menghancurkan dan memerangi Pemerintahan dan kedaulatan Sekular-Nasionalis-Demokratik-Kapitalis yang mengabdikan manusia kepada sesama manusia karena itu adalah FITNAH

  Firman Allah: al-Hajj 39, 40
  Telah diizinkan (berperang) kepada orang-orang yang diperangi, disebabkan mereka dizalimi. Sesungguhnya Allah Maha Kuasa untuk menolong mereka itu. Iaitu
  orang-orang yang diusir dari negerinya, tanpa kebenaran, melainkan karena mengatakan: Tuhan kami ialah Allah

  Firman Allah: an-Nisa 75
  Mengapakah kamu tidak berperang di jalan Allah untuk (membantu) orang-orang tertindas. yang terdiri daripada lelaki, perempuan-perempuan dan kanak-kanak .
  Dan penindasan itu lebih besar dosanya daripada pembunuhan(al-Baqarah 217)

  Firman Allah: at-Taubah 36, 73
  Perangilah orang-orang musyrik semuanya sebagai mana mereka memerangi kamu semuanya. Ketahuilah bahawa Allah bersama orang-orang yang taqwa. Wahai Nabi! Berperanglah terhadap orang-orang kafir dan munafik dan bersikap keraslah terhadap mereka.

  Firman Allah: at-Taubah 29,
  Perangilah orang-orang yang tidak beriman, mereka tiada mengharamkan apa yang diharamkan Allah dan Rasul-Nya dan tiada pula beragama dengan agama yang benar, (iaitu) diantara ahli-ahli kitab, kecuali jika mereka membayar jizyah dengan tangannya sendiri sedang mereka orang yang tunduk..

  Bentuklah secara rahasia Pasukan Jihad Perang setiap Regu minimal dengan 3 Anggota maksimal 12 anggota per desa / kampung.
  Siapkan Pimpinan intelijen Pasukan Komando Panji Hitam secara matang terencana, lakukan analisis lingkungan terpadu.

  Apabila sudah terbentuk kemudian Daftarkan Regu Mujahid
  ke Markas Besar Angkatan Perang Pasukan Komando Bendera Hitam
  Negara Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Wahai para Ikwan Akhir Zaman, Khilafah Islam sedang membutuhkan
  para Mujahid Tangguh untuk persiapan tempur menjelang Tegaknya Khilafah yang dijanjikan.

  Mari Bertempur dan Berjihad dalam Naungan Pemerintah Khilafah Islam, berpalinglah dari Nasionalisme (kemusyrikan)

  email : seleksidim@yandex.com

  Dipublikasikan
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  ReplyDelete
 44. DEKLARASI PERANG PENEGAKKAN DINUL ISLAM
  DISELURUH DUNIA
  Bismillahir Rahmanir Rahiim
  Dengan Memohon Perlindungan dan Izin
  Kehadirat Allah Subhanahu Wa Ta'ala,
  Rabb Pemelihara dan Penguasa Manusia,
  Raja Manusia yang Berhak Disembah Manusia.
  Rabb Pemilik Tentara Langit dan Tentara Bumi


  Pada Hari Ini : Yaumul Jum'ah 6 Jumadil Akhir 1436H
  Markas Besar Angkatan Perang
  Khilafah Islam Ad Daulatul Islamiyah Melayu

  Mengeluarkan Pengumuman kepada
  1. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Afrika
  2. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Eropa
  3. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia
  4. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Asia Tenggara
  5. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Amerika
  6. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di benua Australia
  7. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Utara
  8. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) yang hidup di Kutup Selatan
  9. Seluruh Ummat Islam (Bangsa Islam) diseluruh Dunia

  PENGUMUMAN DEKLARASI PERANG SEMESTA
  Terhadap Seluruh Negara yang Tidak
  Menggunakan Hukum Berdasarkan Al-Qur'an dan As-Sunnah Rasulullah SAW.
  Perang Penegakkan Dinuel Islam ini Berlaku disemua Pelosok Dunia.

  MULAI HARI INI
  YAUMUL JUM'AH 6 JUMADIL AKHIR 1436H
  BERLAKULAH PERANG AGAMA
  BERLAKULAH PERANG DINUL ISLAM ATAS DINUL BATHIL
  BERLAKULAH HUKUM PERANG ISLAM DISELURUH DUNIA
  MEMBUNUH DAN TERBUNUH FISABILILLAH

  "Dan BUNUHLAH mereka di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu (Mekah); dan fitnah itu lebih besar bahayanya dari pembunuhan, dan janganlah kamu memerangi mereka di Masjidil Haram, kecuali jika mereka memerangi kamu di tempat itu. Jika mereka memerangi kamu (di tempat itu), maka bunuhlah mereka. Demikanlah balasan bagi orang-orang kafir. Kemudian jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang. Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan (sehingga) ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah. Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu), maka tidak ada permusuhan (lagi), kecuali terhadap orang-orang yang zalim.”
  (Q.S: al-Baqarah: 191-193).

  BUNUH SEMUA TENTARA , POLISI, INTELIJEN , MILISI SIPIL ,HAKIM DAN
  BUNUH SEMUA PEJABAT SIPIL Pemerintah Negara Yang Memerintah dengan Hukum Buatan Manusia (Negara Kufar).

  BUNUH SEMUA MEREKA-MEREKA MENDUKUNG NEGARA-NEGARA KUFAR DAN MELAKUKAN PERMUSUHAN TERHADAP ISLAM.
  JANGAN PERNAH RAGU MEMBUNUH MEREKA sebagaimana mereka tidak pernah ragu untuk MEMBUNUH, MENGANIAYA DAN MEMENJARAKAN UMMAT ISLAM YANG HANIF.

  INTAI, BUNUH DAN HANCURKAN Mereka ketika mereka sedang ada dirumah mereka jangan diberi kesempatan lagi.
  GUNAKAN SEMUA MACAM SENJATA YANG ADA DARI BOM SAMPAI RACUN YANG MEMATIKAN.

  JANGAN PERNAH TAKUT KEPADA MEREKA, KARENA MEREKA SUDAH SANGAT KETERLALUAN MENENTANG ALLAH AZZIZUJ JABBAR , MENGHINA RASULULLAH SAW, MENGHINA DAN MEMPERBUDAK UMMAT ISLAM.
  BIARKAN MEREKA MATI SEPERTI KELEDAI KARENA MEREKA ADALAH THOGUT DAN PENYEMBAH THOGUT

  HANCURKAN LULUHKAN SEMUA PENDUKUNG PEREKONOMIAN NEGARA-NEGARA KUFAR
  DARI HULU HINGGA HILIR

  HANYA SATU UNTUK KATA UNTUK BERHENTI PERANG,
  MEREKA MENYERAH DAN MENJADI KAFIR DZIMNI.
  DAN BERDIRINYA KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH.
  KHALIFAH IMAM MAHDI.

  Kemudian jika mereka berhenti dari memusuhi kamu, maka sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi
  Maha Penyayang.

  Dan perangilah mereka itu, sehingga tidak ada fitnah lagi dan sehingga ketaatan itu hanya semata-mata untuk Allah.
  Jika mereka berhenti (dari memusuhi kamu),
  maka tidak ada permusuhan (lagi),
  kecuali terhadap orang-orang yang zalim.
  Al-Baqarah : 192-193

  SAMPAIKAN PESAN INI KESELURUH DUNIA,
  KEPADA SEMUA ORANG YANG BELUM TAHU ATAU BELUM MENDENGAR

  MARKAS BESAR ANGKATAN PERANG
  KHILAFAH ISLAM AD DAULATUL ISLAMIYAH MELAYU
  PANGLIMA ANGKATAN PERANG PANJI HITAM
  Kolonel Militer Syuaib Bin Sholeh

  ReplyDelete
 45. APAKAH ANDA TERMASUK DALAM KATEGORI INI;
  1:DILILIT HUTANG
  2:SELALU KALAH DALAM BERMAIN TOGEL
  3:BUTUH MODAL DALAM BUKA USAHA
  4:PENGLARIS USAHA
  5:BARANG BERHARGA ANDA SUDAH HABIS
  BUAT JUDI TOGEL
  ANDA SUDAH KEMANA MANA TAPI TIDAK MENDAPATKAN
  SOLUSI YANG TEPAT,JANGAN ANDA RAGU
  UNTUK MENGHUBUNGI LANGSUN AKI DARMO
  DI 082=310= 142 = 255 = DAN MUDAH MUDAHAN
  INI SUDAH BISA MENJADI SOLUSI YANG SANGAT TEPAT
  KARNA RAMALAN AKI DARMO
  MEMAN MEMILIKI RAMALAN
  “GHOIB” YANG DIJAMIN
  100% TEMBUS,ADAPUN RAMALAN INI DIDAPAT
  MELALUI “RITUAL KHUSUS”
  DAN RAMALAN INI TELAH
  TERBUKTI SELAMA 3 TAHUN
  TIDAK PERNAH GAGAL DAN
  SELALU TEMBUS,UNTUK MENDAPATKAN RAMALAN
  TEMBUS AKI DARMO,ANDA HARUS
  MENGIRIM BIAYA RITUALNYA
  UNTUK MENJADI MEMBER DAN ANDA AKAN
  DIBANTU DALAM 5 X PUTARAN.
  JANGAN ANDA
  RAGU SOAL MASALAH
  ANKA YANG AKAN
  DIBERIKAN SAMA AKI DARMO KARNA ANKA
  YANG ANDA DAPATKAN
  ADALAH ANKA RITUAL YANG
  DIJAMIN 100% TEMBUS DAN
  SUDAH BANYAK ORANG
  YANG DIBANTUH SAMA AKI DARMO..DAN ALHAMDULILLAH
  MEREKA SEMUA SUDAH
  BERHASI… BETAPA
  INDAHNYA BILA SALING
  BERBAGI,BETAPA BAHAGIA
  BILA MENJADI YG TERBAIK,BETAPA GEMBIRA BILA KITA
  JP BARENG HANYA SALING
  BERBAGI BISA MENCAPAI
  KEBERHASILAN,DAN SILAHKAN
  MENUJU HARI YG SUDAH
  TERSEDIA,,JIKA ANDA INGIN MENCAPAI KEBERHASILAN
  SEPERTI SAYA SILAHKAN HUBUNGI
  AKI DARMO DI 082 = 310 =142 =255 ATAU KTIK - http://sporttoto4d.blogspot.co.id

  ReplyDelete
 46. Assalam..

  Penulisan anda ini ada yang logik dan ada yang kurang benar..

  Macam ini la.. Kalau kita nak kenal siapa itu imam mahadi, buat amal dan minta petunjuk dari allah taala agar ditunjukkan siapa kah imam mahadi sebenar kerna ianya rahsia allah kan..

  Lepas sholat, buat zikir (zikirullah) dan bertafakur sebelah malam sebelum fajar menyinsing.. Sentiasa bersabar sehingga kita tahu jawapannya.. Insyallah..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

   Delete
 47. assalam,bagus blog ni mencari imam mahdi

  ReplyDelete
 48. assalam,bagus blog ni mencari imam mahdi

  ReplyDelete
 49. KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.

  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


  KAMI SEKELUARGA MENGUCAPKAN BANYAK TERIMA KASIH ATAS BANTUANNYA MBAH , NOMOR YANG MBAH BERIKAN/ 4D SGP& HK SAYA DAPAT (350) JUTA ALHAMDULILLAH TEMBUS, SELURUH HUTANG2 SAYA SUDAH SAYA LUNAS DAN KAMI BISAH USAHA LAGI. JIKA ANDA INGIN SEPERTI SAYA HUB MBAH_PURO _085_342_734_904_ terima kasih.


  ReplyDelete
 50. Mengapa pening2. Allah Maha Pelindung.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hari ini saya ingin mengunkapkan tentang perjalanan hidup saya,karna masalah ekonomi saya selalu dililit hutang bahkan perusahaan yang dulunya saya pernah bagun kini semuanya akan disitah oleh pihak bank,saya sudah berusaha kesana kemari untuk mencari uang agar perusahaan saya tidak jadi disitah oleh pihak bank dan akhirnya saya nekat untuk mendatangi paranormal yang terkenal bahkan saya pernah mengikuti penggandaan uang dimaskanjeng dan itupun juga tidak ada hasil yang memuaskan dan saya hampir putus asa,,akhirnya ketidak segajaan saya mendengar cerita orang orang bahwa ada paranormal yang terkenal bisa mengeluarkan uang ghaib atau sejenisnya pesugihan putih yang namanya Mbah Rawa Gumpala,,,akhirnya saya mencoba menhubungi beliau dan alhamdulillah dengan senan hati beliau mau membantu saya untuk mengeluarkan pesugihan uang ghaibnya sebesar 10 M saya sangat bersyukur dan berterimakasih banyak kepada Mbah Rawa Gumpala berkat bantuannya semua masalah saya bisa teratasi dan semua hutang2 saya juga sudah pada lunas semua,,bagi anda yang ingin seperti saya dan ingin dibabtu sama Mbah silahkan hubungi 085 316 106 111 saya sengaja menulis pesan ini dan mempostin di semua tempat agar anda semua tau kalau ada paranormal yang bisah dipercaya dan bisa diandalkan,bagi teman teman yang menemukan situs ini tolong disebar luaskan agar orang orang juga bisa tau klau ada dukun sakti yg bisa membantuh mengatasi semua masalah anda1.untuk lebih lengkapnya buka saja blok Mbah karna didalam bloknya semuanya sudah dijelaskan PESUGIHAN DANA GHAIB TANPA TUMBAL

   Delete
 51. Wkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkwkkkkkkk...gelak sampai terberak berak aku baca artikel ni, bhahahahahahahahahahahahahahahahahahaahaaaaaa

  ReplyDelete
  Replies
  1. SAYA SEKELUARGA INGIN MENGUCAPKAN BANYAK TERIMAH KASIH KEPADA AKI NAWE BERKAT BANTUANNNYA SEMUA HUTANG HUTANG SAYA SUDAH PADA LUNAS SEMUA BAHKAN SEKARAN SAYA SUDAH BISA BUKA TOKO SENDIRI,ITU SEMUA ATAS BANTUAN AKI YG TELAH MEMBERIKAN ANKA JITUNYA KEPADA SAYA DAN ALHAMDULILLAH ITU BENER2 TERBUKTI TEMBUS..BAGI ANDA YG INGIN SEPERTI SAYA DAN YANG SANGAT MEMERLUKAN ANGKA RITUAL 2D 3D 4D YANG DIJAMIN 100% TEMBUS SILAHKAN HUBUNGI AKI NAWE DI 085-218-379-259 ATAU KLIK SITUS DANA GAIB

   Delete
 52. Berat 666 mung nie admin..kepala masuk air kencing syaitan doh mung nie..tapi hadis itu sudah jelas,tapi teori lari parok..bering dok betul..wak nape mung duk cari imam mahdi betul beliau itu lahir terjadinya gerhana matahari tapi penoh dok pada kajian Nasa menyimpan rekot menyatakan kerja di itu berlakunya pada bintang berekor maka di situlah akan dilahirkan beliau mestilah beliau ada tanda lahir pada mana anggota badan seperti Nabi saw itu tanda nubuwah,dan bermimpi sepertimana Nabi yusuf bermimpi matahari,bulan,bintang dan planet akan sujut padanya(dekat dsbnya) dan askar2 pulak tu wallahualam...

  ReplyDelete
 53. Assalamualaikum wbt..benarkah imam mahdi akan dilahirkan mempunyai tanda yg terlah di sebutkan di atas,kamu jika benar apa yg kamu yakin itu,kamu salah cube renung hadis maktabar mutawatir ini,kamu cuma mengikut apa yg guru mursyid atau guru sufi kamu katakan,tapi melesik jauh apa yg Nabi saw sabdanya..cube renung sedalam2 hadis ini Hadis riwayat Abu Musa ra., ia berkata:
  Tatkala terjadi gerhana matahari di masa Nabi saw., beliau bangkit terkejut, takut terjadi kiamat sampai beliau menuju mesjid. Beliau melakukan salat dengan rukuk dan sujud yang lama sekali. Tidak pernah aku melihatnya melakukan salat seperti itu. Kemudian beliau bersabda: Sesungguhnya ini adalah tanda-tanda kebesaran yang dikirimkan Allah, gerhana ini terjadi bukan karena kematian atau kelahiran seseorang, tetapi Allah yang mengirimkannya untuk menakut-nakuti hamba-hamba-Nya. Oleh sebab itu, bila kalian melihatnya, maka bersegeralah ingat kepada-Nya, berdoa dan mohon ampunan-Nya
  Nomor hadis dalam kitab Sahih Muslim : 1518

  Tapi jika salah seorang dari kamu menyatakan hadis ini palsu,maka hambe akan tahu siapa yg kamu berjalan dengan mereka itu dan siapa yg akan kamu ikut kelak jika Allah takdirkan di telepas..Nauu'zubillahi min dzalik..wallahualam bishowab

  ReplyDelete
 54. Assalamualaikum wbt..benarkah imam mahdi akan dilahirkan mempunyai tanda yg terlah di sebutkan di atas,kamu jika benar apa yg kamu yakin itu,kamu salah cube renung hadis maktabar mutawatir ini,kamu cuma mengikut apa yg guru mursyid atau guru sufi kamu katakan,tapi melesik jauh apa yg Nabi saw sabdanya..cube renung sedalam2 hadis ini Hadis riwayat Abu Musa ra., ia berkata:
  Tatkala terjadi gerhana matahari di masa Nabi saw., beliau bangkit terkejut, takut terjadi kiamat sampai beliau menuju mesjid. Beliau melakukan salat dengan rukuk dan sujud yang lama sekali. Tidak pernah aku melihatnya melakukan salat seperti itu. Kemudian beliau bersabda: Sesungguhnya ini adalah tanda-tanda kebesaran yang dikirimkan Allah, gerhana ini terjadi bukan karena kematian atau kelahiran seseorang, tetapi Allah yang mengirimkannya untuk menakut-nakuti hamba-hamba-Nya. Oleh sebab itu, bila kalian melihatnya, maka bersegeralah ingat kepada-Nya, berdoa dan mohon ampunan-Nya
  Nomor hadis dalam kitab Sahih Muslim : 1518

  Tapi jika salah seorang dari kamu menyatakan hadis ini palsu,maka hambe akan tahu siapa yg kamu berjalan dengan mereka itu dan siapa yg akan kamu ikut kelak jika Allah takdirkan di telepas..Nauu'zubillahi min dzalik..wallahualam bishowab

  ReplyDelete
 55. Dok soh baloh ar, kalu Allah kata muncul, muncullah ia di kalangan keturunan al Hassan. Tapi dari alik bani mana ambe dog tau.. kerahsiaan nasab adalah kunci kpd kesinambungan. Nabi kabor tu maknanya akan adanya. Caranya wallahu a'lam. Hok ramai sakit pakat cari ni puok2 dua hok baloh sokmo tu
  .. puok najd (sayang ke sufyani) dan puok qom (hok benci keturunan Sayyidina Hassan)

  ReplyDelete 56. https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdk


  Salam


  Kepada:

   

  Redaksi, rektor dan para akademik


  Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


  Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari: almawaddah. info

  Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


  Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan


  ReplyDelete 57. https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdk


  Salam


  Kepada:

   

  Redaksi, rektor dan para akademik


  Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


  Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari: almawaddah. info

  Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


  Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan


  ReplyDelete
 58. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 59. Kami sekeluarga mengucapkan banyak terima kasih atas bantuannya mbah , nomor yang mbah berikan/ 4d sgp& hk saya dapat (350) juta alhamdulillah tembus, seluruh hutang2 saya sudah saya lunas dan kami bisah usaha lagi. jika anda ingin seperti saya hub mbah_puro _085_342_734_904,atau KLIK DI SINI terima kasih.

  Kami sekeluarga mengucapkan banyak terima kasih atas bantuannya mbah , nomor yang mbah berikan/ 4d sgp& hk saya dapat (350) juta alhamdulillah tembus, seluruh hutang2 saya sudah saya lunas dan kami bisah usaha lagi. jika anda ingin seperti saya hub mbah_puro _085_342_734_904,atau KLIK DI SINI terima kasih.

  Kami sekeluarga mengucapkan banyak terima kasih atas bantuannya mbah , nomor yang mbah berikan/ 4d sgp& hk saya dapat (350) juta alhamdulillah tembus, seluruh hutang2 saya sudah saya lunas dan kami bisah usaha lagi. jika anda ingin seperti saya hub mbah_puro _085_342_734_904,atau KLIK DI SINI terima kasih.

  ReplyDelete
 60. Assalamu'alaikum

  Anyone here? It is year 2020.


  Ralmm82@gmail.com

  ReplyDelete
 61. Assalamualaikum. Tolong padam cerita Imam Mahdi ni. Sebab banyak hadis palsu. Biar ulama shj yang bercerita. Wallahua'lam bissawab.

  ReplyDelete